Foto: Wikimedia

Alldeles nyss presenterade Tomas Montén den bruttotrupp som kommer att åka med till JVM-förlägret i mitten av december. Spelarna här har sedan stora möjligheter att ta sig vidare till den slutliga VM-truppen som plockas ut den 25 december. Totalt är 25 namn utvalda, där majoriteten av spelarna hör hemma i de svenska klubbarna. Dock finns sex internationella spelare med, däribland Hugo Leufvenius från Sarnia Sting och Kitchener Rangers:s Rickard Hugg.

> Här kan du se hela den svenska truppen

Utöver spelarna som togs ut idag lämnar man en lycka öppen för en ytterligare forward, som man hoppas ska fyllas av Isac Lundeström från Anaheim Ducks.

6 spelare ifrån de nordamerikanska ligorna

Redan igår kunde vi avslöja att AHL-backarna Timothy Liljegren och Rasmus Sandin fått ett godkännande ifrån NHL-klubbens manager att delta i JVM. Under natten till onsdag bekräftade NHL-klubben Vegas Golden Knights att man lånar ut sina spelare Erik Brännström till juniorkronorna. Den 19-åriga backen hör till vardags hemma i klubbens farmarlag, men har med goda insatser i JVM möjligheten att ta sig in i topplagens uppställningar. Vid presskonferensen fanns även Hugo Leufvenius, Rickard Hugg och Adam Boqvist med bland namnen. Dessa tre spelare håller till vardags till i den kanadensiska farmarligan Ontario Hockey League.

Förutom Sverige har flera andra nationer tagit ut sina bruttotrupper under de senaste dagarna. På våra trupp-sidor kan du se lagens uppställningar, som kommer att justeras inför att turneringen startar på annandagen.

Sofie Hansson