LeoVegas

Tomas Montén har blivit ett ansikte starkt förknippad med det svenska juniorlandslaget. Nu meddelar Svenska Hockeyförbundet att man hittat en ersättare till tränaren som kliver av sitt uppdrag efter nästa JVM.

Monténs kontrakt sträcker sig till slutet av säsongen 2021/2022 och vi kommer därmed få se honom leda laget i ett sista juniorvärldsmästerskap i vinter. Den som tar över rollen blir Magnus Hävelid, som just nu är förbundskapten för småkronorna. Hävelid är därmed mycket bekant med de spelare som står på tur att få chansen i juniorlandslaget.

– Först och främst vill jag tacka för förtroendet under mina sex säsonger som Förbundskapten – det finaste jobb man kan ha. Mitt absoluta fokus just nu ligger på den kommande säsongen och JVM i Edmonton. Det har varit roliga och häftiga år där det tyvärr bara blev fem fysiska JVM på grund av covid-19, men jag njuter varje dag på jobbet och nu ser vi fram emot att avsluta med ett guld i Edmonton 2022, säger Tomas Montén på förbundets hemsida.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr gratisspel med din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Vem som blir ny tränare för småkronorna återstår att se. Samtidigt meddelar Svenska Hockeyförbundet att Ulf Lundberg förlänger sitt kontrakt som damernas förbundskapten till och med säsongen 2023/2024.


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad