Här hittar du grupperna som lagen kommer att spela i under 2021 års upplaga av damernas hockey VM. För andra gången kommer det vara 10 landslag som delat i turneringen, som då delas in i två grupper om fem lag. Uppdelningen görs utifrån lagens placering på världsrankingen och inom grupperna kommer alla lag att möta varandra, innan de allra bästa tar sig till slutspel.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Hur går damernas VM-gruppspel till?

Precis som i många andra hockeyturneringar spelar även damerna sitt mästerskap i form av ett klassiskt gruppspel. Det som skiljer grupperna åt mot till exempel herrarna och juniorernas turneringar är att man placerar de högst rankade lagen i en och samma grupp istället för att få till en mix mellan grupperna. Detta gör att vi går möten mellan topp-lagen redan i denna del av turneringen, samtidigt som de lägre rankade lagen har en större chans att ta sig till slutspel.

När alla lagen har mött varandra går alla lag från grupp A tillsammans med de tre bästa lagen i grupp B till slutspelet, samtidigt som de lägst placerade lagen i grupp B spelar en placeringsmatch mot varandra. Dessa lag får även se sig utslagna ur turneringen och får därmed spela i en lägre division nästa år. Trots att de fem lagen i grupp A är garanterade att få spela slutspel är poängen som de får med sig fortfarande viktiga, då dessa kan avgöra vilket motstånd som väntar framöver.