Hajper

Foto: Wikimedia

Stockholm, Göteborg och Malmö visade alla intresse för att få hålla i JVM som 2022 spelas på svensk mark. Idag kom meddelandet ifrån Svenska Ishockeyförbundet att man går vidare med staden på västkusten som värd för arrangemanget. Evenemanget kommer bli avslutningen på stadens 400-årsfirande som pågår under hela 2021. 

– Det känns otroligt spännande att gå vidare med Göteborg efter deras starka kandidatur. Vi går inte in på alla detaljer i de tre olika buden vi utvärderat, utan konstaterar att vi vid den samlade bedömningen kom fram till att Göteborgs bud var starkast, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt stolta över att Svenska Ishockeyförbundet nu valt att gå vidare med Göteborg. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta samarbetet med förbundet och givetvis ishockeyn i Göteborg och den övriga regionen för att tillsammans arbeta fram förutsättningarna för det bästa junior-VM som vi haft i Sverige, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Förutom junior-VM har Sverige siktet inställt på herrarnas turnering 2015, samt ett dam-VM längre fram i tiden.

Annons: ⇢ NordicBet - 100% upp till 1 000 kr + 100 freespins

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad