Betsson

Det är dags att teka igång dam-VM 2021 om bara ett par dagar. Efter en lång process av karantän och tester så meddelar nu IIHF att alla spelare och ledare testat negativt för covid-19.

Under det senaste året, där mästerskap har spelats i olika sporter så har publiken och deltagarna fått vänja sig med att det dyker upp positiva covid-fall inför och under mästerskapen. Juniorkronorna i Sverige fick bland annat se både spelare och ledare missa JVM i vintras.

Men inför VM för damlandslag så har åtminstone ett glatt besked fått inleda turneringen, hittills. Det internationella ishockeyförbundet meddelar nu att samtliga tester för spelare och ledare var negativa när de anlände till Calgary.

De tio deltagande landslagen har genomgått karantän i sina hemländer innan de varit isolerade i fem dagar i den kanadensiska staden. Men nu när alla genomgått sina tester och testat negativt så kan äntligen lagen snöra på skridskorna och åka ut på träningsplanen för att förbereda sig för det VM som stundar.

Spelarna kommer att fortsätta testas löpande under turneringens gång. VM startar den 20 augusti och pågår till och med den 30 augusti. Damkronorna är tyvärr inte med och deltar i årets VM, då man tillhör B-divisionen.


Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker