Betsson

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv och forwarden Marcus Sörensen ger sina tankar inför kvällens heta drabbning mot Slovakien. Båda ger en positiv syn på matchen men man vet också vilka spelare det finns att se upp med.

Ikväll spelar Tre Kronor en ödesmatch i VM mot gruppettan Slovakien. Sverige behöver vinna för att ha en chans att nå kvartsfinal. Inför matchen anordnade Tre Kronor en pressträff där Johan Garpenlöv och Marcus Sörensen fick svara på frågor inför kvällens match.

Marcus Sörensen, som fick spela med bröderna Kempe senast mot Storbritannien, ser fram emot kvällens drabbning och känner en press, men mest inifrån sig själv.

– Det är klart att vi känner pressen, vi vet ju att vi måste vinna. Jag lägger alltid den största pressen på mig själv. Pressen kommer inifrån en själv och alla vill spela bra, sen när pucken släpps så ska vi ha väldigt mycket energi där ute, säger Sörensen på pressträffen.

Inför kvällens möte mot Slovakien är Tre Kronor laddade. Slovakerna leder grupp A hittills och har imponerat i turneringen. Främst har Leksandsstjärnorna Petar Cehlarik och Marek Hrivik sett stekheta ut för Slovakien, och blir något att se upp med.

– Jag har inte sett så många matcher men man känner till deras femma där med Cehlarik och Hrivik, den kedjan kommer vara väldigt bra offensivt. Det är ett bra lag, men det är vi också. Jag tycker att vi har målskyttarna i den här matchen för att vinna, säger Marcus Sörensen.

Även förbundskaptenen Johan Garpenlöv ser positivt på kvällens drabbning. Trots det prekära läget för svensk del verkar gruppsammanhållningen vara bra.

– Jag fick en positiv känsla under matchvärmningen. Kan man mäta något därifrån så kommer det se bra ut ikväll. Nu har jag varit med så länge så jag vet att det inte fungerar så, men det är en positiv känsla i gruppen och alla förstår vad kvällens match innebär, säger förbundskaptenen på pressträffen.

Även förbundskaptenen ser det stora hotet i Slovakiens förstakedja med Cehlarik och Hrivik i spetsen. Den tidigare Leksandsduon har gjort 14 poäng på fem matcher tillsammans i VM. Slovakien har hittills fyra segrar och en förlust i VM och Johan Garpenlöv säger så här om motståndet:

– De har ett gott självförtroende och har en leading line som spelar bra hockey. Vi behöver vara påställda och spela vår bästa hockey hittills i den här turneringen. Gör vi det som lag idag så har vi stora möjligheter att vinna den här matchen, säger Garpenlöv.

Sverige spelar mot Slovakien ikväll med matchstart 19.15. Matchen sänds på SVT.