Foto: Henric Wauge

Efter JVM har J20-landslaget avslutat sin säsong och huvudcoachen Tomas Montén har istället fokuserat på att träna J19-landslaget, som består av den kull spelare som till hösten kan bli aktuella nästa års juniortrupp. Under förra veckan spelade laget en fem-nationsturnering i finska Åbo där man visade upp en mycket fin form.

Förutom det svenska och finska landslaget deltog även Tyskland, Schweiz och Tjeckien i turneringen där alla lag mötte varandra en gång på isen. Det svenska laget lyckades med bragden att spela hem fyra raka segrar efter 5-3 mot Tjeckien, 7-0 mot Tyskland, 6-2 mot Schweiz och avslutningsvis 2-1 mot Finland. Detta tog laget till en överlägsen vinst av turneringen.

Södertälje-backen Axel Andersson blev utvald till matchens lirare mot såväl Schweiz som Tjeckien, vilket han var väl förtjänt efter sina sammanlagt två mål och tre assist under turneringen. MODO-centern Lukas Wernblom vann i sin tur poängligan efter att ha gjort fem mål och fyra assist.

Innan JVM startade i december var det många som hade räknat bort den svenska 99-kullen i kampen om topp-placeringen. Trots att det tog stopp i kvarten mot Schweiz var det många som blev positivt överraskade när laget lyckades vinna alla sina gruppspelsmatcher. Hur många av spelarna i helgens 00-trupp som får chansen i det kommande juniorvärldsmästerskap återstår att se.

I april kommer laget att samlas på nytt för ett läger på hemmaplan. JVM spelas nästa säsong i Tjeckien.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här