Tyskland och Kazakstan är två lag som inte på något vis varit favoriter inför turneringen, men i sina spelade matcher visat framfötterna rejält. Idag möttes lagen i en maktkamp som vanns av det asiatiska laget.

Det tyska landslaget har tagit hem tre raka segrar i sina spelade matcher och toppar därmed tabellen i grupp B. Även Kazakstan har plockat hem poäng i och med sina två straffläggningssegrar mot Lettland och Finland. Idag gjorde lagen upp på isen om tre viktiga poäng för ett möjligt avancemang. Trots att Tyskland vann skottstatistiken med 30-15, var det Kazakstan som till slut tog hem matchen.

Kazakstan var laget som inledde målskyttet genom Alexander Shin i den 27:e minuten. Kort därpå lyckades Tyskland kvittera genom Tom Kuhnhackl. I spel fem mot tre kunde tyskarna ta ledningen, som höll i sig ända in i den tredje perioden. Här tog det bara sekunder ifrån nedsläpp innan Kazakstan hade kvitterat. Med knappa 5 minuter kvar på klockan kunde laget återigen inta ledningen, vilket höll i sig ändra fram till slutsignal. De tre poängen gör att Kazakstan nu passerar USA upp på en fjärdeplats i tabellen.

För Tyskland väntar Finland på lördag kväll, samtidigt som Kazakstan får ta sig an Kanada på fredag. I eftermiddagens andra match besegrade Ryssland Norge med 3-0.