Två eftermiddagsmatcher är spelade i Helsingfors och Tammerfors. I huvudstaden så tog Kanada sin tredje raka seger när man besegrade Slovakien. I Tammerfors så vann Lettland mot Norge efter en jämn drabbning. Se höjdpunkter nedan.

Under måndagen så spelas endast fyra matcher i VM, två med start 15:20 svensk tid. I den finska huvudstaden Helsingfors så spelas Grupp A, där Kanada har tagit ett grepp om gruppen. Efter tre matcher har nu kanadensarna tre raka vinster efter seger mot Slovakien med 5-1 under måndagen. Pierre-Luc Dubois blev tvåmålsskytt i segern. För Slovakien så innebär förlusten att man har en seger och två förluster på tre spelade matcher. En mindre missräkning för bronsmedaljören från OS.

I Tammerfors så spelas Grupp B, alltså Sveriges grupp. Medan Tre Kronor är spellediga under måndagen så inledde Norge och Lettland dagen i den finska pärlan. Lettland tog greppet om mötet i andra perioden och släppte sedan aldrig. Efter 60 minuter så stod Lettland som segrare med 3-2 och tog därmed sin första seger under årets VM.

Annons: ⇢ Svenska Spel - Spela på Hockey-VM här

Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

Grupp A:
Kanada – Slovakien, 5-1

Grupp B:
Norge – Lettland, 2-3