Under tisdagskvällen kunde det svenska U18-landslaget inleda sin 5-nationsturnering i amerikanska Plymouth, som även är lagets sista samling innan VM-truppen tas ut i början av april. Det blev en vinst mot Finland, där en viss 17-åring tydligt kunde visa varför just han ska följa med till mästerskapet.

Det var Finland som inledde målskyttet i matchen, men det skulle därefter bara ta ett par sekunder innan Anton Frondell kunde få till en svensk kvittering. Finska laget kunde dock gå vinnande ur den första perioden där ett nytt ledningsmål kom i samband med powerplay dryga kvarten in.

Under den andra perioden kunde Sverige på nytt kvittera, men därefter följde en utökning med två mål från finskt håll. Svenskarna hade dock is i magen och kunde reducera innan pausvila. Viggo Nordlund och Melvin Fernström var namnen bakom de svenska fullträffarna.

Den sista perioden av matchen fick ändå ses som den bästa från svenskt håll, där två snabba mål i slutminuterna kunde ta mötet till förlängning. Jack Berglund stod för båda dessa mål, där det första kom i numerärt underläge. 44 sekunder in i förlängningen kunde Färjestad-centern slå till på nytt och skjuta Sverige till seger, detta med siffrorna 6-5.

Redan ikväll äntrar det svenska laget isen på nytt, då i ett möte med Tjeckien. Därefter följer matcher mot Schweiz och USA innan laget reser tillbaka till svensk mark. Herrarnas U18 VM spelas i Finland mellan 25 april och 5 maj