Sverige förlorade återigen i Carlson Hockey Games efter att Matej Stransky avgjort för Tjeckien i förlängningen. Förlusten innebär Tre Kronors andra på sina hittills två spelade matcher.

Under torsdagskvällen spelade Tre Kronor sin andra match i Carlson Hockey Games. Under gårdagen förlorade Sverige mot Ryssland med 4-6 och ställdes under kvällen mot värdnationen Tjeckien.

Matchen blev till en rysare där hemmalaget Tjeckien till slut drog det längsta strået och vann med 3-2 efter att Matej Stransky avgjort i förlängningen.

Det var dock Tre Kronor som tog ledningen i matchen. Efter att Sveriges andrakedja med Pär Lindholm, Anton Wedin och Max Friberg skapat ett anfall i den andra perioden var det den sistnämnda som stänkte dit pucken till 1-0.

Den tjeckiska kvitteringen skulle sedan dröja till början av den tredje perioden när NHL-stjärnan Filip Zadina kvitterade till 1-1 och matchen var utjämnad.

Den svenska andrakedjan var i hetluften igen när Tre Kronor tog ledningen med drygt sex minuter kvar av matchen. Denna gång var det ombytta roller när Max Friberg serverade Pär Lindholm till 2-1 Sverige.

Tjeckien fick dock chansen i numerärt överläge att kvittera matchen, med fem minuter kvar att spela. Dryga minuten in i deras powerplay var det återigen Filip Zadina, till vardags i Detroit Red Wings, som gjorde målet, sitt andra för dagen. Målet innebar att matchen gick till förlängning där Tjeckien gjorde det matchavgörande målet genom Matej Stransky.

I och med förlusten har nu Tre Kronor tagit en poäng i Carlson Hockey Games. Tjeckien å sin sida har fem poäng efter en vinst under ordinarie tid samt dagens övertidsvinst.

Nästa gång Sverige spelar match i Carlson Hockey Games är på lördag då man ställs mot Finland med matchstart 11.00. Matchen går att se på Sveriges Television.