Expekt

Sedan tidigare är det klart att VM 2025 spelas i Danmark och Sverige. Nu har Svenska Ishockeyförbundet gått ut med att Stockholm kommer att stå värd för mästerskapet i Sverige.

Redan 2019 kom beskedet att Sverige och Danmark ihop ska arrangera hockey-VM 2025 på herrsidan. Senast Sverige arrangerade ett mästerskap var 2013, då Tre Kronors insats ledde till VM-guld på hemmaplan.

Nu har Svenska Ishockeyförbundet meddelat att Sverige kommer att arrangera sitt mästerskap i Stockholm. Huvudstaden blir huvudorten under mästerskapet och kommer att arrangera Sveriges gruppspel, samt två stycken kvartsfinaler, båda semifinalerna och till sist den stora finalen.

Svenska Ishockeyförbundet har tagit beslutet utifrån en utvärderingsprocess där valet till slut föll på Stockholm alltså. Förbundets ordförande Anders Larsson ser fram emot mästerskapet, och att göra något speciellt för det svenska folket.

– Det är så klart kul och inspirerande att vi haft ett stort intresse från våra städer att tillsammans med oss vilja arrangera ett hockey-VM för herrar på hemmaplan. Svensk ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Vi har samma ambition att 2025 arrangera ”Världens mest engagerande ishockey-VM”. Det känns verkligen som att det kan bli av på riktigt i Stockholm, vår huvudstad. Därför är vi mycket glada att kunna presentera Stockholm som värdstad på det internationella ishockeyförbundets (IIHF) kongress i september, säger Larsson till SIF:s hemsida.

Sverige kommer att arrangera mästerskapet tillsammans med Danmark. Det Danska Ishockeyförbundet har också valt sin värdstad för VM, då det kommer att spelas i Herning. Danmark och Herning kommer att stå värd för det ena gruppspelet samt två av de fyra kvartsfinalerna som spelas i slutspelet.

Uppdaterad 17 juni, 2021