Betsson

Veckan som passerat har varit fylld av spännande möten för våra svenska landslag. Under helgen avrundades de olika turneringarna som herrarna, damerna och juniorerna deltog i och här nedanför summerar vi lagens insatser.

Herrarnas insats i Karjala Cup

Karjala Cup resulterade i en seger och två förluster för det svenska herrlandslaget. Man inledde turneringen med en 3-2 seger mot Tjeckien som hade förmånen av hemmaplan vid mötet. Matchen inleddes väldigt jämnt, men i den andra perioden drog det svenska laget ifrån och kunde på ett par minuter få till ett övertag.

De två matcherna som spelades i Helsingfors blev däremot inte lika jämna, utan Tre Kronor fick se sig rejält överkörda av såväl Ryssland som Finland. Ryssland vann mötet med 4-1 samtidigt som Finland vann över Sverige med 3-0. De tre poängen som Sverige fick med sig ifrån turneringen tar man med sig vidare i säsongens Euro Hockey Tour, som fortsätter i december när Channel One Cup spelas.

Damernas insats i 4-nationsturneringen

Damlandslaget som befann sig i Kanada, där man mötte såväl värdnationen som USA och Finland i en mindre turnering, fick det tufft på isen i sina möten. Tre raka förluster placerade laget längst ner i tabellen och man fick i och med det ta sig an det finska landslaget i matchen om tredjeplatsen. I gruppspelsmötet mellan lagen vann Finland med 3-2 efter en stark första period, där samtliga finska mål gjordes.

Placeringsmatchen blev dock något mer intressant, då det var Sverige som hade ledningen efter såväl första som andra perioden. I den sista kunde man dock inte stå emot det finska laget som på fyra minuter satte tre puckar i målet. Slutresultatet i matchen blev 4-2 till Finland och Sverige placerar sig därmed sist i turneringen, som vanns av USA.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Juniorernas insats i 4-nationsturneringen

De svenska juniorerna ställdes i sin turnering i Tjeckien mot samma nationer som seniorlandslaget och resultaten i matcherna blev relativt lika de som spelades i Karjala Cup. Man inledde helgen med en match mot hemmalaget, som dominerade mötet och efter två perioder hade en ledning på 3-0. Även i den sista kunde laget få till ytterligare poäng, men i slutminuten kunde Samuel Fagemo spräcka den svenska nollan i matchen som slutade 5-1.

Turneringen följde sedan med en match mot Finland, som svenskarna inledde starkt med dubbelt så många skott på mål i den första perioden. I den andra tog dock motståndarna över och kunde sätta två mål. Den sista perioden var en repris av den andra och resulterade i slutsiffrorna 4-0 till Finland. Det avslutade mötet med Ryssland slutade precis som den första matchen med 5-1 till motståndarna. Vinnare i turneringen blev Finland med tre raka segrar, samtidigt som Sverige placerade sig sist.

Sofie Hansson