Foto: Bildbyrån

Att landslagsspelare tar stegen från U18-laget till J20 och slutligen seniorernas trupp är inte helt ovanligt. För en del spelare går denna resa fortare än för andra och inför denna säsong är det många spelare som har möjligheten att ta kliven uppåt. Detta gäller inte främst spelarna som tog guld med U18-landslaget i våras.

Hela 18 spelare ur guldtruppen har inte längre åldern inne för att spela för U18-laget under nästa år och är därmed i mästerskapssammanhang aktuella för JVM i december. Ifrån förra årets JVM-trupp är det samtidigt endast tio spelare som åldersmässigt kan tas ut till årets trupp. Detta innebär att det finns många tomma platser i truppen som tidigare småkronor-spelare kan komma att fylla.

Vilka kan få chansen vid JVM?

När Tomas Montén tog ut sin trupp till turneringen i Finland i november var det flera unga spelare som valdes ut. På målvaktsfronten finns Hugo Alnefelt med i truppen, samtidigt som NHL-draftade Philip Broberg och Victor Söderström är starka på anfallssidan. Lucas Raymond och Alexander Holtz har trots att de är födda 2002 tagits ut till laget såväl nu som under sommaren och verkar därmed vara extra intressanta hon juniorernas ledning. Också Albin Sundsvik kommer finna med vid samlingen i Helsingfors.

Andra tidigare U18-spelare som funnits med vid sommarens två samlingar är Albert Johansson, Tobias Björnfot, Arvid Costmar och Karl Henriksson.

I och med att turneringen i november är sista chansen för spelarna att visa upp sig innan JVM-truppen ska plockas ut finns det en stor chans att vi får se åtminstone någon av de unga spelarna i mästerskapet.

Målvakter
Hugo Alnefelt – turnering november
Jesper Wallstedt (under 18)
Calle Clang (under 18)

Backar
Albert Lyckåsen
Albert Johansson – turnering augusti
Philip Broberg – turneringar juli och november
Alex Brännstam
Victor Söderström – turnering november
Tobias Björnfot – turnering juli
Ludvig Hedström

Forwards
Arvid Costmar – turnering augusti
Isac Andersson
Oscar Lawner
Oscar Bjerselius
Karl Henriksson – turnering juli
Max Wahlgren
Rasmus Järvelin
Albin Grewe
Simon Holmström
Lucas Raymond (under 18) – turneringar juli och november
Alexander Holtz (under 18) – turneringar juli och november
Albin Sundsvik – turnering november
Zion Nybeck (under 18)
Elmer Söderblom