Högt tempo och bra powerplay var Finlands recept till att kunna knäcka Sverige och till slut vinna matchen med 5-1.

En helt ok start på matchen för Sverige. I sitt första powerplay så Sverige spelar väldigt bra, har ett rörligt spel och kommer till avslut. Tre Kronor får in mycket trafik framför målvakten.

Efter utvisningen kommer Finland ut med fart, ett rörligt spel och skapar en del oreda för Tre Kronor. Det är Sverige som för matchen såhär långt, men trots detta så blir det 0-0 efter 1:a perioden.

Sverige tar ledningen efter 4 minuter i 2:a perioden. Pucken studsar ut från målvakten, på finska försvarare och sedan på Daniel Brodins ben och studsar in i mål. Domarna studerar situationen länge och dömer till slut mål.

Finland kvitterar i sitt första powerplay. Ikonen glider in mellan de svenska backarna och passar i sidled till Jesse Puljujärvi som skjuter stolpe in och det står nu 1-1.

Finland lite hetare i denna period, mer bestämda och bra fart. I sitt andra powerplay så tar de ledningen. Backskott Kemilainen som styrs in i mål och nu står det 2-1 till Finland. Finland hinner ett ytterligare powerplay innan periodpaus, men inga mål denna gång.

Nattinen ”fejkar” backskott och sedan styr Aaltonen in pucken mellan benen och nu leder Finland med 3-1. Efter det målet så ökar Sverige på tempot, men svenska målen uteblir. Istället är det Finland som utökar både till 4-1 och även 5-1 i tom bur,  det blir också slutresultatet.

Domare: Fateyev I. (Rus) – Morozov S. (Rus),
Spelplats: VTB Arena (Moskva)