Foto: Bildbyrån

Det har nu gått drygt två veckor sedan JVM avrundades där det blev Finland som slutligen tog hem guldet. Spelarna är nu åter i sina hemmaklubbar och får bära med sig turneringen i minnet.

En av spelarna som fick vara med och fira på isen var AHL-spelaren Eeli Tolvanen. Trots att han inte gjorde några mål i turneringen kommer han ändå att förevigas för sin insats. I sin hemby Vichtis kommer Tolvanen nu att hyllas med en egen gata. Detta har stadens kommundirektör gått ut med och det är då en gata i närheten av stadens ishall som kommer att döpas om till Eelinpolku.

Talvinen opereras – missar resten av säsongen

Någon som dock fick betydligt tråkigare besked efter JVM-guldet är lagets kapten Aarne Talvitie, som vid flera tillfällen fick lämna arenan under finalen på grund av en skada som han drog på sig. Efter noggranna utredningar stod det klart att han måste operera korsbandet, ett ingrepp som gör att han missar resten av säsongen. Dock verkar inte 19-åringen misströsta alltför mycket.

– Visst är det här en hård smäll. Synd att det skedde mitt under säsongen. Men att vi vann VM-guld tröstar en hel del, säger Talvitie till finska tidningen Yle.

Sofie Hansson