Aleksi Saarela debuterade i SM-liigan med ett mål och en assist. Hans framgång kommer inte som en chock då hans pappa är Pasi Saarela.
– Han är en större talang än Mikael Granlund, säger experten Kaj Kunnas.

Sverige fick storstryk av Finland i Oddset Hockey Games. För att klara sig bra i Ishockey VM på hemmaplan behöver Sverige plocka upp fler talanger innan första matchen. Finland har själva flera talanger och en av dem har precis visat just hur stor talang han är. Åtta minuter in i matchen mot Tappara gör han mål. Hela säsongen har han drivit in poäng för Lukkos.
– Det var kul att få spela med de stora pojkarna. Jag var inte nervös, och det var en härlig känsla att göra mål. Pappas ända råd var: åk skridskor, säger Aleksi Saarela, 16 år.
I och med hans mål blir han ligans näst yngste målskytt någonsin.

Han kallas för det finska superlöftet. Finland växer och växer och Sverige verkar inte hänga med. Det krävs mycket för att få se den forna glansen i Sverige och kanske blir det i år som Finland tar sitt tredje guld i VM. Rekryteringarna av NHL spelare till Tre Kronor pågår fortfarande. Förbundskaptenen Pär Mårts har sagt att mycket hänger på att de får med så många NHL spelare som möjligt. Om de inte får med tillräckligt många spelare från NHL erkänner Mårts att deras situation blir väldigt annorlunda. Mycket mer kommer att hänga på oerfarna axlar. 3 maj spelar Sverige sin första match mot Schweiz och tills dess hoppas Mårts ha fått hem NHL spelarna och även tränat ihop Tre Kronor tillräckligt bra.