USA är klara för JVM-final efter att man under tisdagsnatten slog ut Finland efter en riktig rysare. Slutsiffrorna skrevs till 4-3 till amerikansk favör efter tre mål i den sista perioden.

Under nattens tidiga match hade Kanada redan blivit klara för final efter vinst mot ärkerivalen Ryssland. Efter det återstod bara en semifinal, den mellan Finland och USA. Och vilken rysare det skulle bli.

I den första perioden tog USA ledningen med 1-0 efter mål av Alex Turcotte. Finlands Kevin Simontaival skulle dock vara snabb med en kvittering bara dryga minuten senare.

Under den andra perioden skaffade amerikanerna sig ett grepp om matchen när man gjorde två mål inom loppet av drygt en minut i slutet på perioden och ledde därmed med 3-1 inför den sista perioden.

Men Finland skulle inte ge sig. Den finska sisun tog laget tillbaka in i matchen. Med åtta minuter kvar reducerade Kevin Simontaival med sitt andra mål i matchen och med lite mindre än fyra minuter kvar kvitterade Finland i powerplay genom Roni Hirvonen.

Men det skulle inte räcka längre för de finska juniorlejonen. Istället för en helvändning av matchen, lyckades USA komma tillbaka och avgöra semifinalen med lite mer än en minut kvar av ordinarie matchtid. Målskytt: Arthur Kaliyev.

Målet innebar 4-3 till USA och Finland kom aldrig närmare. Istället blir det nordamerikanskt hela vägen till final, där USA och Kanada ställs mot varann. Finland och Ryssland möts i bronsmatchen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här