Finland spelar semifinal mot USA i natt. Inför matchen avslöjar förbundskapten Antti Pennanen lite av laguppställningen inför matchen och hur han ser på motståndet, till Svenska Yle.

Efter vändningen mot Sverige senast kan nu Finland börja drömma om medaljer, vilket få trodde på i början av turneringen. Men Finland slutar aldrig att överraska hockeyvärlden. Även fast juniorlejonen nog får stå åt sidan som favoriter, finns det tre fjärdedelars chans att man åker tillbaka till de tusen sjöarnas land med medalj.

Till Svenska Yle berättar den finska förbundskaptenen Antti Pennanen hur han förmodligen kommer att formera laget till nattens semifinal.

Pennanen berättar att Kari Piiroinen får fortsatt förtroende mellan stolparna och att backparen är intakta. I forwardskedjorna ändrade Finland en aning mot Sverige, och där kan det fortsatt bli förändringar inför USA-matchen säger Pennanen.

Antti Pennanen förbereder sig själv och laget på en ännu tuffare match än mot Sverige, då han anser att amerikanerna på andra sidan är ett tuffare motstånd, men att de också påminner om det svenska laget.

– Spelmässigt är USA en uppgraderad version av Sverige: lite bättre spelare, taktiskt ett lite bättre organiserat lag. De håller ett högt tempo, de har många skickliga spelare, och det syns framför allt i powerplay, säger förbundskaptenen till Svenska Yle.

Semifinalen mellan Finland och USA spelas i natt 03:30 svensk tid och kommer att sändas på Viaplay.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här