Expekt

Finland ska spela semifinal i junior-VM efter en förlängningsseger mot Slovakien. Nu väntar medaljmatcher för de finska juniorlejonen.
– Det känns jättebra, säger Lenni Hämeenaho.

En av Finlands målskyttar i segern mot Slovakien var Lenni Hämeenaho. Efter kvartsfinalsegern (3-4 efter förlängning) var forwarden nöjd över att avancera till medaljmatcherna.

– Det känns väldigt bra. Det var en härlig seger. Vi har lyckats bli bättre i spelet efter de två första matcherna, som var rätt dåliga. Men nu känns det bra, säger forwarden till VMhockey.se:s finska motsvarighet Jääkiekon-MM.com.

Hämeenaho själv blev målskytt till 2-3 tidigt i tredje perioden och gjorde förmodligen sin bästa insats hittills i turneringen där han bidrog till semifinalavancemanget.

– Jag gick all in till den här matchen, och det kändes som en bra match från min sida. Vi gjorde en bra insats idag, hela kedjan, säger han.

Men Lenni Hämeenaho överglänstes i förlängningen av sin lagkapten Jere Lassila. Centern blev stor matchhjälte efter ett solomål i förlängningsspelet, efter bara 24 sekunder, och skickade de finska juniorlejonen till semin.

– Det var ett ganska fint mål. Det såg ut som en “walk in the park”. Jag gick djupt för att hämta fart in i zon men såg ganska tidigt att han (Lassila) kommer att göra det själv. Det var ett grymt mål, avslutar Hämeenaho.

Uppdaterad 2 januari, 2024