Betsson

Kanada och Finland är klara för semifinal i VM efter att man slagit ut det Ryska laget respektive Tjeckien i sina kvartsfinaler. Nu står det även klart vilka lag som möts i lördagens semifinaler.

Semifinallagen i VM är klara. Under torsdagskvällen avgjordes de två sista kvartsfinalerna i mästerskapet när Kanada tog emot Ryssland och Finland mötte Tjeckien.

Kanada har haft ett tungt VM så här långt och var nära att missa kvartsfinal. När man då ställdes mot gruppettan i Sveriges grupp, Ryska laget, så trodde många att Kanadas VM skulle sluta med ett fiasko. Men kanadensarna höjde sig i sin kvartsfinal och vann mot ryssarna. Det Ryska laget tog ledningen i matchen men Kanada kvitterade i den andra perioden.

Matchen gick sedan till förlängning i tre mot tre efter att inget mål kunde skilja lagen åt. I förlängningen var det till slut Kanada som avgjorde matchen efter att Troy Stecher snurrat upp det ryska försvaret och läckert serverat Andrew Mangiapane som kunde sätta dit 2-1. Segern innebär att Kanada nu ställs mot USA i sin semifinal.

I den andra kvartsfinalen tog Finland hem segern efter en tajt och jämn match mot Tjeckien. De finska lejonen vann med 1-0 efter att Jere Innala gjort matchens enda mål. Nu får Finland ett enklare motstånd i semifinalen där Tyskland nu väntar, där de regerande mästarna från 2019 får anses som favoriter. Tyskland som besegrade Schweiz under dagen efter en riktigt straffrysare.

Motståndet i semifinalerna avgjordes utifrån ett rankingsystem. USA som blev bäst rankade i turneringen efter gruppspelet får nu alltså möta Kanada, som blev sämst rankade efter samtliga gruppmatcher. Finland blev rankade trea totalt av alla åtta lag och får nu alltså möta Tyskland.

Semifinalerna spelas på lördag den 5 juni.

Så spelas semifinalerna i VM

USA – Kanada

Finland – Tyskland