Foto: Bildbyrån

Det sista laget att bli klart för avancemang ifrån grupp A i årets mästerskap blev Schweiz som placerade sig som fjärde bästa nation. Finland i sin tur placerade sig överst i grupp B:s tabell och nu kommer de två lagen att ställas mot varandra i en utav de fyra kvartsfinalerna. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Finland och Schweiz den 17e maj.

Lagens prestationer i turneringen

Det finska laget fick en mycket bra start på turneringen med tre inledande storvinster. Sedan åkte man på en överraskande förlust mot värdnationen och efter det blev det ytterligare två vinster, men även en tuff match mot det tyska landslaget. Det var först efter de sista matchen mot USA som laget kunde räkna hem gruppsegern. Schweiz har inte lyckats hålla nollan i någon utav sina matcher, men samtidigt kunnat bjuda på ett rejält motstånd mot såväl Tjeckien som Ryssland.

Tidigare möten mellan de två lagen

Vid förra årets världsmästerskap hamnade såväl Finland som Schweiz i grupp B, varifrån bägge lagen tog sig vidare till slutspel. Under gruppspelet slutade deras möte 3-2 till Finland efter förlängning. Även 2014 spelade lagen i samma grupp och också då blev det 3-2 till Finland efter straffar.

Finland-Schweiz TV-tid

Kvartsfinalen mellan det finska och schweiziska landslaget går av stapeln torsdagen den 17 maj klockan 20:15. Mötet utspelar sig då på Jyske Bank Boxen i Herning och går att följa i tv-kanalen TV10 samt via Viaplay.