Foto: Pixabay

En doldis-liga i hockeyvärlden är Continental Cup, som är en klubbliga där lag ifrån de något mindre hockeynationerna ställs mot varandra. Nyligen avrundades den sista rundan av gruppspel och nu återstår endast fyra klubblag som kommer göra upp om den åtråvärda platsen i nästa års säsong av Champions Hockey League.

Årets upplaga är den 23:e och sammanlagt är det 20 klubbar som deltagit under höstens gruppspel. Lagen har kvalificerat sig hit genom att vinna sina inhemska ligor och har nu under hösten spelat mindre turneringar mot klubblag ifrån andra nationer. Turneringarna har spelats i tre olika steg, där de främsta lagen fått kliva in i det hela först i den sista rundan som nyligen avslutades.

Här var det två turneringar med fyra lag i vardera som spelades, där brittiska Nottingham Panthers och danska SønderjyskE Ishockey lyckades bäst i turneringen på dansk mark. Båda lagen klev in i ligan först vid detta steg och kunde direkt slå ut sina motståndare franska Gothiques d’Amiens och ungerska Ferencvárosi TC. I den andra turneringen som hölls i Polen var det vitryska Neman Grodno och polska Cracovia som nådde störst framgång och nu är klara för slutspelet. Precis som i den andra gruppen klev lagen in i turneringen först vid detta steg.

Det är ännu inte bestämt var slutspelet kommer att äga rum, men det hela kommer att ske mellan datumen 20-12 januari. Det blir här intensiva speldagar där de fyra lagen ska hinna med att möta varandra en gång innan en slutlig segrare kan koras. Detta lag får i sin tur en direktbiljett till nästa års upplaga av Champions Hockey League, dit de främsta klubblagen i bland annat SHL automatiskt tar sig.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här