LeoVegas

Juniorkronorna besegrade Tjeckien med 5-0 i Catena Arena i Ängeholm. Daniel Ljungman blev tvåmålsskytt i segern.

Om lite mer än en månad så kommer Juniorkronorna att spela JVM i Kanada. I detta nu befinner sig dock det svenska U20-landslaget i Ängelholm för en fyrnationsturnering.

Turneringen inleddes under fredagskvällen där Sverige tog emot Tjeckien. Och vilken drömstart man fick på hemmaturneringen. Linköpingsforwarden Daniel Ljungman gav Sverige ledningen i slutet på den första perioden. I den andra perioden så utökade Sverige två gånger om, först genom samme Ljungman igen och sedan genom backen Emil Andrae i powerplay.

I den tredje perioden så fick Sveriges två yngsta spelare visa upp sig på allvar. De enda spelarna födda 2004 som finns i truppen är Djurgårdskillarna Liam Öhgren och Jonathan Lekkerimäki. Den sistnämnda gjorde sitt första mål för Juniorkronorna till 4-0 i powerplay och med tre minuter av matchen så fick också Liam Öhgren stänka dit pucken till 5-0.

Annons: ⇢ ComeOn - Få upp till 750 kr i bonus

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

5-0 blev också slutresultatet i Ängelholm där Calle Clang, till vardags i Rögle, dessutom fick hålla nollan på sin hemmaplan. Nästa match för Juniorkronorna är imorgon (lördag) då man ställs mot Finland, tekning 17:00.

Juniorkronorna – Tjeckien 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

17:00 1-0 Daniel Ljungman (Simon Edvinsson, Linus Sjödin)
29:26 2-0 Daniel Ljungman (Albert Sjöberg, Isak Rosén)
31:16 3-0 Emil Andrae (Albert Sjöberg, Elliot Ekmark)
48:18 4-0 Jonathan Lekkerimäki (Simon Edvinsson, Daniel Ljungman)
57:17 5-0 Liam Öhgren


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad