Expekt

Många ishockeyfantaster har ofta åsikter kring hur lagets kedjor bör sättas samman för att få ett så bra resultat på plan som möjligt. Beslut kring dessa saker kan dock ingen annan är lagets coach påverka, men i fantasy sportens värld har du chansen att själv bli coach över ditt favoritlag.

Fantasy sport är ett fenomen som växt sig allt större under de senaste åren i samband med att spelet tog klivet ut på nätet. Här handlar det om att sätta samman ett lag med riktiga spelare i ett lag som du tror kommer att göra bra ifrån sig i en match. Ju bättre de spelare som du har valt i ditt lag faktiskt presterar på isen, desto fler poäng samlar ditt fantasy-lag på sig.

När matchen är över kan du se vilken total poäng ditt poäng har fått ihop och hur denna summa ställer sig mot andra som också har anmält fantasy-lag. Om spelet pågår under en hel säsong så läggs din poäng ihop med de som samlas ihop under de resterande matcherna som laget spelar, fram tills att säsongen är över. Där koras den person med mest poäng till vinnare.

Fantasy hockey finns att spela på ett flertal olika sajter på nätet och då för olika ligor. NHL är en utav de största att spela på, men ju större intresset blir desto fler ligor kommer spelet att komma för.

Riktiga pengar i fantasy hockey
På en del sajter finns det möjligheten att inte bara spela fantasy hockey för nöjets skull, utan även se det som ett sätt att vinna pengar på. Precis som att man kan satsa en summa pengar på att ett visst lag kommer att vinna en match, kan man säga att man i fantasy hockey satsar på att just de spelare som man har valt ut kommer bli de som gör allra bäst ifrån sig på isen.

För att vara med och spela i dessa ligor brukar det kosta en fast summa för att få anmäla ett lag inför en match. En del utav summan går till spelbolaget och blir deras vinst, samtidigt som resterande del går in i vinstpotten som slutligen delas ut. Antingen så tar den enskilda spelare som samlat ihop flest poäng hem hela summan, eller så delas den på något vis upp bland flera vinnare.

Allt fler bettingsajter tar idag in fantasy sport i sitt utbud och låter dig här spela på enskilda matcher och välja ut dina favoritspelare. Här burkar det dock inte förekomma att spelare kostar olika summor att använda i sitt lag, utan man kan välja mer fritt bland de största namnen. Dessutom kan man precis som när man bettar på sport ta del utav bonusar som till exempel ger dig ett gratisinträde till en turnering.

Uppdaterad 15 juli, 2024