Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges match. På så sätt ska vi få fram vem som har det skarpaste hockeyögat av våra experter. Det står nu 2-2 i denna duell där Alex leder pga att han har ett högre genomsnitt på sina odds (Alex 1.99 vs Erik 1.97).

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlsson

Alexander Carlsson

Vet ni vad som är värre än att förlora semifinalen i sudden death? Att först förlora semifinalen i sudden death och sedan torska bronsmatchen mot Finland. Visst, Sverige var i Tjeckien för att gräva guld – men två raka segrar mot Finland skulle vara plåster på såren. Finska målvakten Justus Annunen, som var den som såg till att hålla ner siffrorna lagen möttes, läckte som ett såll i semifinalen mot Kanada samtidigt som Sverige var snuskigt effektiva. Vi spänner musklerna och säger bronspeng till Sverige med -2,5 till 3,30 hos 888Sport. 

48(!). Så många skott hade Sverige mot Finland i öppningsmatchen av JVM. Trots det gjorde svenskarna bara två mål under ordinarie tid. Mycket på grund av Justus Annunen i det finska målet som det hade varnats för innan och som minst sagt levde upp till förväntningarna. Inför bronsmatchen ser läget annorlunda ut och vi kommer få se en helt annan match.

Erik och Annunen i formsvacka
Precis som Erik gick Annunen, ja hela Finland, totalt bort sig i semifinalen mot Kanada och förlorade med 5-0. Finalplatsen gled Finland ur händerna samtidigt som Erik tappade greppet om Expertduellen (4-4 nu). Parallellt visade Sverige prov på en otroligt stark lagmoral när man vände ett 1-3-underläge efter att Höglander blivit skickad till duschen. Mitt spel på Över 5,5 mål var tack vare detta kassaskåpssäkert och det enda som saknades var att Sverige skulle avgöra i sudden death.

Sveriges power play och revanschlust blir avgörande
Nu blir det istället bronsmatch mot Finland och det svenska laget kommer ha stor fördel av motgångarna från gårdagen när man nu ställs mot en läckande Annunen. Med minimal risk att Hugo Alnefelt gör samma tabbe två matcher i rad och att Finland lyckas hitta de små, små luckorna som Ryssland gjorde mål på tror jag samtidigt att Sverige täpper till bakåt. Ironiskt nog blir det den svenska sisun som avgör mot ett hängigt och förnedrat Finland, som kommer sköljas över av ett starkt svenskt power play och en lika stark revanschlust.

Jag spelar Sverige -2,5  till oddset 3,30 hos 888Sport

RYGGA MITT TIPS HOS 888sport
888 Sport erbjudande

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

Sverige är ute ur JVM efter ett övertidsdrama som saknar motstycke. Den viktigaste matchen är dock inte avgjord, då Alex lyckades kvittera i den näst sista duellen. Inför final-duellen väljer jag att retirera till det gamla hederliga “överspelet”, och för att punktera matchen mellan mig och Alex väljer jag att gå på knock. Spelar därför över 7.5 mål till oddset 3.70 (888Sport).

“Det var det, det”, som man brukar säga. Sverige är ute efter en målfest som kunde ha slutat hursomhelst och äventyret är över för den här gången. Efter att Alex snubblat in ännu ett spel är Duellen alltså oavgjord inför det avgörande slaget, och då Sverige redan är ute kan vi lika gärna jobba in mål.

Öppen bronsmatch att vänta
Om ni skulle fråga de svenska spelarna skulle de säkert svara något i stil med att “Klart man vill vinna bronspengen”, men visst fan skiter man lite i bronset? Det svenska spelarna åkte till Tjeckien för att vinna guld och allt annat än det känns ganska oviktigt, och jag tror att den inställningen kommer att influera matchen. Jag räknar med att båda lagen kommer att spela avslappnat och med offensiv kreativitet, vilket öppnar upp för en målrik match.

Sverige lyckades förbättra sin powerplay % i matchen mot Ryssland och har nu gjort mål på 44.83% av sina numerära överlägen i turneringen – obehagligt effektiva. Oavsett om Finland lyckas stå emot i 5 v 5 så kan vi räkna med att det rasslar när Sverige får spela med en man mer på banan. Lägg till att Sveriges defensiv faktiskt varit rätt svajig under turneringen och det lutar alltmer mot en ordentlig målfest.

Det var kul så länge det varade Carlsson men här tar det slut för dig också, du får hoppas på bättre lycka under EM-sommaren när nästa Duell avgörs. Se till att börja läsa på redan nu!

Jag spelar Över 7.5 mål i matchen  till oddset 3.95 hos 888Sport.

RYGGA MITT TIPS HOS 888sport

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.