Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges matcher. På så sätt ska vi få fram vem som har det skarpaste hockeyögat av våra experter. Erik leder just nu med 3-2 och ett snittodds på 1,95.

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlsson

Alexander Carlsson

Det svenska segertåget rullar som väntat vidare efter 6-2 mot Kazakstan. Kul, men lite surt då min fina speltipssvit tog slut. Jag satt som ni vet med Sverige -5,5 och Över 7,5 Mål i Matchen på kupongen, där endast en av dem gick in. Och värst av allt – nu leder Erik Expertduellen. Men det ska vi ändra på redan till nästa omgång då Slovakien står för motståndet.

Medan Sverige rosat marknaden med målglada matcher och frejdigt anfallsspel har Slovakien haft det minst sagt kämpigt. Torsk 2-7 mot Schweiz, torsk 1-8 mot Finland och vinst med blyga 3-1 mot Kazakstan. Stappliga backar och dåligt anfallsspel verkar helt enkelt vara ett dåligt recept. Och med katastrofal målskillnad kommer det bli svårt för Slovakien att sno tredjeplatsen i gruppen från Schweiz. Alltså inte mycket kvar att spela för på tisdagseftermiddagen.

Heta Sverige spelar för gruppseger
Sverige och andra sidan spelar för gruppsegern och måste vinna för att vara helt säkra på att Finland inte snor den. Det kommer Fagemo och company såklart fixa, och är det något vi lärt oss av tidigare matcher är det att de kommer göra det med marginal. Även ett omotiverat Sverige är för skickliga och spelar med ett tempo som är för högt för att Slovakien ska hänga med.

Till skillnad från Erik tror jag inte det finns någon chans att Juniorkronorna känner sig mätta eller att Montén skulle känna sig tvungen att lägga i en lägre växel för att spara energi. Det svenska laget består av 25 heltidsproffs av världsklass i sin ålder. Samtliga har drömt om att få vara med i den här turneringen sen de stod på is för första gången. Tro mig, det kommer bli högsta växel tills guldmedaljen hänger runt halsen.

Högst rimligt med 5-0
Därför tvekar jag inte en sekund på att Sverige kör över Slovakien. Jag ser 5-0 som högst rimligt och 888Sport ger 1,94 på Sverige -4,5. Det spelas med 100:- utan att blinka.

Trots förra omgångens lilla snedtramp känner jag mig fortsätt självsäker. Dels i min egen och Juniorkronornas förmåga, men också i att Erik aldrig lyckas sätta fyra spel i rad.

Jag spelar Sverige -4,5 till 1,94 hos 888Sport.

RYGGA MITT TIPS HOS 888sport
888 Sport erbjudande

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

“OJÄMNA LAG, DELA OM!”. Så brukar det oftast låta vid den här laget – när Alex inte hänger med och börjar leta ursäkter. Men vi ångar på och jobbar nu för FEM AV FEM satta spel, viljan att slå Carlsson har tagit fram det bästa ur mitt spelöga. Hoppas det håller i sig, för det är inte alltid lätt att hitta spel i förutbestämda matcher. Tror mig dock ha hittat något intressant även i omgång 4.

Sverige tar emot Slovakien och Alex har redan gjort grovjobbet och gått igenom förutsättningarna. Svensk vinst krävs för gruppseger, och Slovakien är avhängt. Om jag får säga det själv så har jag varit rätt ute i mina matchförutsägelser turneringen igenom, och jag känner att jag har en stark känsla över hur även denna match kommer att utspela sig. Mer om det längre ner, men jag kommer att spela under 2.5 mål i den tredje perioden till 1.79 (888Sport). 

Ett dominant Sverige

Sverige ser stekheta ut och tror årets upplaga kan gå hela vägen. Försvarsspelet ser bra ut och framåt finns det så många offensiva vapen att den amerikanska militären ligger i lä. Då matchen mot Kazakstan spelades 06.00 amerikansk tid så valde jag att prioritera sömnen och kollade inte matchen – jag visste ju vad som skulle hända. Sverige gjorde precis vad de skulle och vann komfortabelt med 6-2. Jag kollade däremot Slovakiens match mot Schweiz, och blev långt ifrån imponerad. Trodde att ett Slovakien på hemmaplan skulle kunna ge ett högst mediokert Schweiz en match, men fa-an va dåligt det såg ut. Spelar de som de gjorde mot Schweiz kommer Slovakien få en lång kväll, och jag tror tyvärr att så kommer bli fallet. En dominant insats av Sverige som finns med 5-6 kassar.

Avslaget inför tredje

Men eftersom Alex redan spelat Sverige -4.5 väljer jag att gå en annan väg. Efter att ha spelat hockey i 20 år har jag lärt mig en del mönster som är mer eller mindre konstanta, oavsett nivå. Ett av dem är att om ett lag leder med 4-5 mål inför den tredje perioden så blir matchen allt mer avslagen för varje minut som går. Laget som leder är nöjda med att lägga djupt och tar inga onödiga risker, och laget som ligger under med fem mål åker bara och väntar på att matchen ska ta slut. Och precis så förväntar jag mig att matchen kommer utspela sig även imorgon. Sverige avgör tidigt och båda lagen ställer in skridskorna i den tredje perioden. 5-1 inför sista perioden och det blir också slutresultatet? Jag tror det.

Jag spelar under 2.5 mål i den tredje perioden  till oddset 1.79 (888Sport).

RYGGA MITT TIPS HOS 888sport

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.