Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges matcher. På så sätt ska vi få fram vem som har det skarpaste hockeyögat av våra experter. Erik leder just nu med 3-2 och ett snittodds på 1,95. I den senaste omgången var både Erik och Alex bara något mål ifrån att sätta sina spel. Blir det revansch i kvartsfinalen mot Tjeckien?

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlsson

Alexander Carlsson

Sverige går in i kvartsfinalen mot Tjeckien som gigantiska favoriter. Spelbolagen förväntar sig att svenskarna bjuder på en lekstuga liknande den jag hade med Erik på landhockeyplan under vår uppväxt i norra Stockholm. Och visst får vi räkna med att Tjeckien blir en mumsbit för Monténs mannar. Men då handikappspelet svikit mig två gånger i rad lägger jag istället hoppet i händerna på stekhete Nils Höglander.

Jag börjar känna mig som en repig CD-skiva. I rek efter rek har jag motiverat mina över- och handikappsspel med Nils Höglanders formtopp – och som trollkarlen från Clemensnäs HC har levererat! Kedjan med Höglander, Samuel Fagemo och David Gustafsson har varit stekhet både i fem mot fem och power play. Samtidigt som Sverige jagar semifinalplats jagar Höglander och Fagemo vinsten i poängligan med sina sju poäng vardera. För Höglanders del har tre av dessa varit mål – och mer ska det bli.

Allt talar för Höglander
Jag är medveten om att Erik spelade Höglander som målskytt redan i andra omgången. Då, ett dåligt spel utan tillräckligt med information att gå på – men som trots allt gick in. Och jag är beredd att ta Eriks gliringar om att jag “inte klarar av att hitta egna spel” när Höglander stänker dit ett hattrick och som får Eriks tråkiga underspel (eller vad han nu väljer att spela) att ryka. För efter fyra matcher har vi nu fått det bekräftat: Höglander ÄR stekhet.

Mot Tjeckien är det mycket som talar för att det smäller igen. Tjeckiens usla försvarsspel senast (förlust 7-2 mot Kanada), Höglanders förmåga att hitta olika sätt att göra mål, hans skottvilja (4 skott på mål mot Slovakien, mest av alla) och Sveriges starka power play är bara några. Juniorkronorna är faktiskt näst bäst i hela turneringen när det kommer till spel med en man mer. 40%, alltså mål i mer än vart tredje power play. Dessutom är Tjeckien tredje sämst i box play.

Jag säger 5-1 till Sverige. Ett av målen från Nils Höglander i power play. Såklart på pass från Samuel Fagemo. Jag spelar 100 SEK på:

Nils Höglander Att Göra Mål I Matchen till 2,12 hos 888Sport.

RYGGA MITT TIPS HOS 888sport
888 Sport erbjudande

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

Stolpe ut senast när Sverige slarvade in två mål i sista perioden, vilket gjorde att jag åkte på den första förlusten i turneringen. Leder dock fortfarande Duellen då Alex som förväntat rasat som ett korthus. Nu står Tjeckien för motståndet, och jag tror på en tillknäppt historia. Jag kommer att spela under 6.5 mål till 2.16 (888Sport).

Alex desperation går såklart att ta på när han väljer att KOPIERA mitt gamla spel, men kan man ens håna honom för det? Vad hade jag själv gjort om jag stött på en övermäktig motståndare? Jag hade förmodligen studerat honom och försökt bli en så bra kopia som möjligt, vilket är precis det Alex gör! Kudos!

Äntligen har blåbärsnationerna sållats bort och turneringen kan börja på riktigt. Vi kommer nog inte kunna räkna med speciellt många utskåpningar i slutspelet, då alla lag som tagit sig hit håller hög klass. Tjeckiens turnering har varit något ojämn med en torsk mot Tyskland för att sen slå ett starkt USA i matchen efteråt. Med blyga 4 intagna poäng går hemma-nationen trots det till slutspel, vad tycker vi om det egentligen? “Sosse-regler”, som min gamla tränare hade sagt (ja, såklart samma tränare som tidigare förklarade vikten av att förnedra).

Tightare Sverige
Den svenska defensiven är stark på pappret och har i perioder sett felfri ut. Trots det har Sverige släppt in två mål i varje match, även mot dussinlagen där de dominerat spelet i övrigt. I gruppspelet har Sverige haft råd med perioder av okoncentration, men det kommer inte hålla i slutspelet. Detta är såklart Montén och hans mannar såklart medvetna om, och jag tror därför att vi kommer att få se ett mycket tightare Sverige mot Tjeckien.

Svårare att komma till chanser
Underspelet kan ligga illa till om Sverige fortsätter att producera som de gjort hittills i turneringen. Effektiviteten i powerplay (40%) skrämmer något, men den procenten är såklart förskönad av målen mot sämre gruppmotståndare. Jag räknar med att Sverige kommer få kämpa hårdare med att komma till chanser mot hemma-nationen Tjeckien, som inte kommer att ge sig i första taget.

Jag är säker på att ett fokuserat Sverige tar detta, men att Tjeckien lyckas hålla siffrorna nere. Läste att Alex kallar mina underspel för “tråkiga”, men i slutändan är det väl ändå pengar i kassan som räknas. Det sägs att Januari statistiskt sett är den “fattigaste” månaden på året, och med det i bakhuvudet klipper jag underspelet till dubbla degen.

Jag spelar under 6.5 mål i matchen till 2.08 på 888Sport.

RYGGA MITT TIPS HOS 888sport

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.