Foto: Bildbyrån

Som vi tidigare nämnt spelas de olika världsmästerskapen i flera divisioner, där lagen som lyckas bäst belönas med en uppflyttning. Nu har alla turneringar för juniorer spelats för säsongen och det är nu klart vilka lag som kommer att delta i vilken division under nästa säsong. Här nedanför har vi summerat de olika ligorna som spelades, samt deras laguppställningar inför säsongen 2019/2020.

Toppdivisionen – Spelades i Kanada 26 december 2018-6 januari 2019
Vanns som bekant av Finland, samtidigt som Sverige slogs ut av Schweiz i kvartsfinalen. Danmark och Kazakstan fick göra upp i playoffen, där Danmark flyttades ner till nästa säsong.

Lagen som deltar 2020 är Ryssland, Kanada, Tjeckien, Schweiz, Sverige, USA, Finland, Slovakien, Kazakstan och Tyskland. Mästerskapet hålls då i Tjeckien.

Division 1 grupp A – Spelades i Tyskland 9-15 december 2018
Tyskland kunde med fem raka segrar ta hem turneringen och i och med det avancera till den högsta ligan 2020. Samtidigt hamnade Frankrike i botten och relegeras.

Lagen som deltar 2020 är Danmark, Vitryssland, Norge, Lettland, Österrike och Slovenien.

Division 1 grupp B – Spelades i Polen 8-14 december 2018
Slovenien toppade den totala tabellen efter fem matchomgångar och flyttas därmed upp till nästa säsong. Japan hamnade i sin tur i botten och åker ner en division.

Lagen som deltar 2020 är Frankrike. Polen, Ungern, Italien, Ukraina och Estland.

Division 2 grupp A – Spelades i Estland 13-19 januari 2019
Värdnationen Estland vann turneringen och belönas därmed med en uppflyttning. Samtidigt hamnade Sydkorea i botten och åker ner en division.

Lagen som deltar 2020 är Japan, Litauen, Storbritannien, Rumänien, Spanien och Serbien.

Division 2 grupp B – Spelades i Kroatien 15-21 januari 2019
Serbien fick med sig full pott i alla matcher och flyttas därmed upp till nästa säsong. Samtidigt blev Mexiko helt utan poäng och får kvala sig in på nytt nästa år.

Lagen som deltar 2020 är Sydkorea, Kroatien, Nederländerna, Belgien, Israel och Kina.

Division 3 – Spelades på Island 14-20 januari 2019
Den lägsta divisionen, som även brukar ses som ett kval bestod av två grupper om fyra lag, varifrån Australien, Turkiet, Kina och Bulgarien tog sig till slutspel. I den stora finalen blev det Kina som tog hem segern och därmed får vara med i den officiella turneringen nästa år.

Lagen som deltar 2020 är Mexiko, Australien, Turkiet, Island, Kinesiska Taipei, Bulgarien, Sydafrika, Nya Zeeland samt eventuella nya landslag.

Sofie Hansson