LeoVegas

Det var en väl genomförd match av Tre Kronor, men det var “to little, to late. Det räckte inte för att sig till kvartsfinal. Matchen gick till straffar men där föll Sverige och är därmed utslagna ur VM.

Det fanns ett betydligt större lugn hos de svenskar backarna jämfört med den senaste matchen. De håller i pucken och kan sätta igång spelet.

I powerplay så tar Sverige ledningen med 1-0. Efter två högklassiga passningar så kommer avslutet av Lindberg där returen slås i mål av Frödén.

Ett försiktigt inledande spel från båda lagen, där Sverige har haft ett ganska bra spel. Ryssarna spelar ej med någon direkt press, även om de lyckas skapa en del farliga situationer.

En taktisk 2:a period

Det var ett effektivt Sverige som spelade ut perioden. Inga utvisningar, inga chanspuckar, sarg ut, ja hela stabila registret. Det var en strategisk välspelad period. Ryssland är snabba på att vända spelet och hade perioder av högt tryck och bra chanser, men de hanterade dessa väl.

Men det var inte fokuserat på defensiven, utan det blev en del fina möjligheter för Tre Kronor som kunde ha blivit en utökad ledning.

Sekunderna som svängde matchen

Orlov lyckas dribbla förbi  sin svenska försvare och sedan passar in till Slepyshev som sätter kvitteringen. Bara 12 sekunder senare tar Ryssland ledningen. En långpass i miten når Tarasenko som skjuter mot mål, returen fångas upp av Barabanov som ger Ryssland 2-1.

Snabb replik från Sverige. Olofsson sätter kvitteringen efter ett fint förspel. Nu står det 2-2. Matchen går till övertid och sedan straffar.

Där blev det Ryssland som vann och då också matchen med 3-2. Detta innebär tyvärr att Sverige är ute ur VM.