Återigen kommer våra två hockeyspelande experter Alexander Carlsson och Erik Eidissen utmana varandra i en duell under JVM. Duellen går ut på att experterna kommer tippa Sveriges matcher i turneringen för att utse vem av dem som har det skarpaste hockeyögat. Förra året vann Alex med minsta möjliga marginal, kommer Erik att få revansch denna gång?

Alexander Carlsson

Varför du ska rygga mig i duellen – Alexander

I hockey pratar man ofta om att gå tillbaka till grunderna när spelet inte stämmer. Efter ett märkligt år, både för hockeyn, bettingen (jag tittar på er, Björklöven) och resten av världen, passar det därför bra för mig att under mellandagarna återigen få göra det jag gjort så många gånger förr – köra över Erik i en bettingduell.

Ni som minns förra årets batalj vet att resultatet då skrevs till 3-2 i min favör. Trots att jag åkte runt på en grilla under hela turneringen. Men, som min collegetränare sa efter att vi vunnit amerikanska mästerskapen, ”dont’t get fat and lazy.” Vi slappnar inte av en för en sekund utan blickar istället framåt mot en ny, spännande turnering där allt kan hända!

Dels ska det ska intressant att se vad firma Holtz/Raymond, med fjolårets JVM i ryggsäcken, kan ställa till med för motståndarbackarna. Dessutom, kommer Kanada och Ryssland kommer vara så överlägsna som alla säger?

Främst ser jag såklart fram emot att få dela med mig av välrekade speltips till schyssta odds – och att en gång för alla skaka av mig Erik i kampen om titeln Alla tiders JVM-bettingkung.

Fram med chipsskålen, slå på tvn och bänka er i soffan. Nu kör vi!

Erik Eidissen

Varför du ska rygga mig i duellen – Erik

Alex pratar om att “gå tillbaka till grunderna” och då antar jag att han syftar på förra årets fegspel som t.ex “Sverige att vinna, inklusive övertid” mot blåbärsnationerna till oddset 1.10.

De dubbla säkerhetsbälten han satt på sig gjorde att han lyckades vinna förra årets duell, men jag ser mig som den morala vinnaren då jag faktiskt vann mer pengar till ett högre odds. Något som jag vet att ni läsare uppskattade.

I år känner jag mig säkrare än någonsin på att jag kommer ta hem den här duellen. Varför? Svaret är enkelt.

Medan Alex har spenderat pandemin i köpcentrum och svettats på överfulla gym i Nyköping har jag suttit instängd i den amerikanska modellen – stenhård lockdown. Lägger ingen värdering i vad som är bäst ur en smitto-synpunkt, men jag vet med säkerhet att jag spenderat mer tid än Alex på att plugga trupper, skadebekymmer och spelsystem – allt för att vara så redo jag bara kan för ta över titeln som VM-Hockeys betting-kung.

Är Mattias Samuelsson svensk eller amerikan? Har Victor Söderström problem med en baksida? Har Spencer Knight strul med flickvännen och har tankarna på annat håll? Det är den sortens information jag tillskansat mig under karantänen och det är det som kommer göra att jag joggar hem den här duellen.

NU kör vi!

Duellerna kommer upp dagen innan Sverige spelar sina matcher. Var med på resan mot seger för någon av våra duellanter.

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här