Våra två hockeyspelande experter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att utmana varandra i en duell under JVM. Duellen går ut på att experterna kommer tippa Sveriges matcher i turneringen för att utse vem av dem som har det skarpaste hockeyögat. 

Alexander Carlsson

Varför du ska rygga mig i duellen – Alexander

Hockeyspelare är tävlingsmänniskor. Även utanför isen. Speltipsduellen under Junior-VM blir ett utmärkt tillfälle att stilla tävlingssuget, men också ett perfekt tillfälle att visa Erik vem som är den okrönte kungen av hockeyspeltips.

Efter fyra år på college i USA håller jag numera till hos Nyköpings SK i Hockeyettan. Vi är mitt uppe i brinnande säsong och Junior-VM blir den perfekta grädden på moset. Årets mest spännande turnering med massor av intressanta spelobjekt.

Så fram med chipsskålen, slå på TV:n och in med stålar på spelkontot.

Nu kör vi!

Erik Eidissen

Varför du ska rygga mig i duellen – Erik

Det har varit samma visa enda sedan jag träffade Alex för 20 år sedan – han har alltid suttit inne på svaret. “ Varför dumpar han där?! En lång dragning i det läget och han är förbi!”, brukar det låta från Alex under hockey-vm. “Våga lägga långt ibland Janne, vi spelar för små-nett!”, lät det under fotbolls-vm när resten av landet ville adla vår förbundskapten. På Solvalla är det kusken som kört fel om Alex “klara vinnare” inte hinner fram, och så vidare. Alexander Carlsson- Den ultimata soff-experten. Det är lätt att komma undan med ett sånt beteende.

Nu har jag dock löst problemet. Alex kan inte längre gömma sig bakom efterhandskonstruktioner. För att se vem som verkligen har bäst koll på hockey har jag utmanat honom i en speltips-duell i idrottens mest underhållande turnering -Junior-VM i ishockey.

Jag själv går in med gott självförtroende i den här duellen. Efter att på plats ha följt årets NHL-säsongen för Sportnyhet Sveriges räkning har jag koll på varenda doldis i de nordamerikanska juniorligorna. Medans Alex klagat på Janne Andersson har jag video-analyserat Kanadas Liam Foudy, när Alex spelat boxplay i Hockeyettan har jag intervjuat Ty Smith. Ja ni fattar, det här kan bara sluta på ett sätt.

Men det ska ju spelas om det först, så följ med oss under JVM för att få de bästa speltipsen under turneringen, och få svart på vitt vem utav mig och Alex som är den verkliga hockeyexperten på den här hemsidan.

Nu kör vi!

Följ duellen i våra kanaler. Duellerna kommer att komma upp dagen innan Sverige spelar sina matcher. Var med på resan mot seger för någon av våra duellanter.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här