Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges matcher. Detta är en duell mellan vänner och forna lagkamrater i Las Vegas för att svart på vitt avgöra vem som har det skarpaste hockeyögat. Erik leder med 2-1, ska Alex kunna vända på detta? Nu kör vi finalduellen!

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlssons speltips

Alexander Carlsson

Tyvärr räckte det inte hela vägen för Finland, även om semifinalen mot USA blev precis så jämn som jag varnade för att den skulle bli inför matchen. Eftersom Kanada på ett behagligt sätt betade av Ryssland ligger jag nu under i Duellen. Inför JVM-sista match finns det därför inte mycket annat att göra än att vara först på bollen och nypa ettan på Kanada till 1,61 gånger pengarna.

Att jag inför finalen som bäst kan få med mig ett lika resultat från den här Duellen är en lika stor missräkning som kvartsfinalförlusten var för de svenska Juniorkronorna. Men, men, så går det när man är uppe och vevar bland 4,30-oddsarna medan Erik gång på gång nött på med sina lågoddsare.

Nu ska jag dock inte såga Erik allt för mycket då jag i sista Duellen inte ser någon annan utväg än att plocka raka ettan på Kanada till 1,61 gånger pengarna hos Betsson. Ett spel som efter en lång turnering inte längre behöver någon särskilt djupgående motivering. Absolut tror jag att USA kan höja sig några snäpp när värsta rivalen står på andra sidan isen, precis som Finland gjorde mot Sverige. Problemet för jänkarnas del är bara att Kanada hade en betydligt behagligare resa i sin semifinal och därför kommer ha mer energi kvar i tanken.

“Harmoniska” är ordet som beskriver sättet Kanada spelar hockey just nu. Mot Ryssland hade man, tack vare sin kemi och självförtroende med puck, inga problem att ta sig förbi varken hårda forecheckar eller mer passiva styrspel. Det gjorde också att man kom in i anfallszon med bra fart och skapade lägen på lägen. Och när ryssarna väl stack upp några få gånger stod SVT-kommentatorernas kelgris Devon Levi alltid i vägen.

Sammanfattningsvis råder det inga tvivel om att Kanada helt enkelt är ett nummer för stora för alla andra lag i år och att bucklan med all säkerhet kommer lyftas av lagets lika dominanta lagkapten Dylan Cozens. Därför gör ni bäst i att hugga raka ettan innan den spelas ner alltför mycket.

Jag spelar Kanada till oddset 1,61 hos Betsson

  • Kanada har visat att man är turneringens bästa lag, både i spets och bredd

  • Kanadas behagliga match mot Ryssland kommer göra att man har mer energi än USA som fick slita mot Finland

  • Devon Levi och Dylan Cozens är två nyckelpjäser som kommer fortsätta bära Kanada

RYGGA MITT TIPS HOS BETSSON

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

Kanada vann plättlätt och ser, precis som jag själv, ut att gå mot den mest överlägsna turneringsvinsten i modern tid. Jag har kopplat ett järngrepp runt den här Duellen och väljer att ta hjälp av våra finska grannar när det är dags att avgöra.

Som ni läste i min rek så var jag övertygad om att Kanada skulle slå ryssarna, men jag trodde faktiskt inte de skulle vara SÅ överlägsna. Kanada är helt enkelt numret för stort i den här turneringen, och lär jogga hem den där finalen också.

Om det finns spelvärde till 1.60 för Carlsson, som ligger under i Duellen? Jag har inte orkat göra matten, men eftersom jag leder med uddamålet så måste han sätta sitt spel samtidigt som jag bommar mitt sista spel. Om det, mot förmodan, skulle ske så är det kvitterat och högst snittodds på vunna spel avgör. Jag har som sagt inte gjort matten, men att han väljer att avsluta med Kanada till 1.60 kan mycket väl sänka hans snittodds så pass mycket att Duellen redan är avgjord. Årets misstag redan den femte januari? Kan mycket väl vara så.

Jag har dock inga planer på att låta den här Duellen gå till förlängning. Det räcker med att jag sätter mitt spel för att vinna, och sätter därför mitt hopp till finnarna. Varför? Av två anledningar:

  1. Efter att ha kollat på matchen mot USA kan jag erkänna att Finland är bättre än vad jag först trodde. Efter en skakig inledning på turneringen har finnarna spelat upp sig och ser nu som ett habilt hockeylag. Till skillnad från Juniorkronorna har de formtoppat lagom till slutspelet och när de är som bäst kan de slå vilket lag som helst (nåja) i den här turneringen.
  2. Motivationen för en bronspeng är större hos Finland än Ryssland. När Ryssland gick in i turneringen var målet guld, och allt annat än en finalplats är ett misslyckande. I semifinalen var Ryssland aldrig nära, och jag har svårt att se hur de ska kunna resa sig efter den förnedringen. Hos finnarna är läget ett annat. Efter den dåliga inledningen är den här bronsmatchen en bonus och en bronsmedalj skulle vara något att skriva hem om. Jag tror den här matchen betyder bra mycket mer för finnarna än för Putins mannar.

Eftersom vi trotsallt talar om en bronsmatch så kan det bli tillknäppt på slutet om det skulle vara likaläge i slutet av den tredje perioden. Väljer därför att slänga med en försäkring utifall Finland väljer att vänta till förlängningen innan de avgör.

Jag spelar Finland (Inkl. övertid och straffar)  till oddset 2,03 hos Betsson

  • Finland är formtoppat och Ryssland letar fortfarande efter sin form.

  • Motivation. Den här matchen betyder bra mycket mer för Finland än Ryssland.

  • Ett sargat Ryssland orkar inte ladda om efter förnedringen mot Kanada.

RYGGA MITT TIPS HOS BETSSON

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.