Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges matcher. Detta är en duell mellan vänner och forna lagkamrater i Las Vegas för att svart på vitt avgöra vem som har det skarpaste hockeyögat. Nu står det 1-1 i duellen då Erik “vann” i matchen mot Österrike.

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlssons speltips

Alexander Carlsson

Jag tror nog aldrig jag varit så rätt ute men ändå blivit bestulen på utdelningen. Det var stundtals genant att se Juniorkronorna bolla runt med de stackars österrikarna och en vanlig dag hade Sverige -8 suttit som en smäck. På så sätt påminde faktiskt matchen lite om hur jag gång på gång lurat upp Erik på läktaren i duellen. En trend som nu bröts. Men, det är som man säger; även en medelmåttig rekare hittar en tvåoddsare ibland. Hur som helst så är det den här gången dags att kliva ifrån på riktigt. Sverige + under 5,5 mål till snuskigt höga 5.40 hos Betsson.

Jaja, jag vet vad ni tänker. “Haha du ryggar alltså Erik…”. Men kom igen, den där retoriken fungerar inte när det är jag som sitter hemma och räknar sedelbuntar och putsar pokalen från fjolårets duell. Att Erik höjde ett varningens finger för underspelet men ändå valde att inte ta med det i sitt spel borde snarare klassas som tjänstefel.

Det inte många vet dock är att Erik lider av allvarlig höjdskräck. Det gör att han av förståeliga skäl sällan tar sig upp till det bjudodds som vi nu har framför oss.  Eller kanske är det helt enkelt så att Erik helst ligger och guppar runt 2,00 gånger pengarna? Då får vi helt enkelt acceptera att det är feglir som gäller.

Så, reken då: Ja, Ryssland kom undan mot USA men gick på pumpen mot Tjeckien (hur är det möjligt?). Samtidigt har Sverige gjort vad som kunnat begäras av dem, och ser mer än redo ut att ta sig an bättre motstånd. Målvaktspelet har sett stabilt ut, det spenderas minimalt med tid i egen zon och det har skapats mängder med chanser. Det är bara målskyttet som saknas.

Och det är väl just det som gör att jag ändå landar i just under 5,5 mål. Raymond och Holtz som jag nämnde före turneringen – och som ska vara de som avgör sådana här matcher för Sverige – har sett pigga ut, men den stora islossningen har uteblivit. Den som egentligen skulle kunna sabba linan för oss är Noel Gunler, som flera gånger under turneringen framkallat ståpäls på TV-tittarna med sina projektiler i första krysset.

Lägg också till att Sverige och Ryssland i grunden är två väldigt jämna lag, vilket också kommer göra att man med all säkerhet kommer känna på varandra (minimera risker, på vanlig svenska) inledningsvis. Dessutom är det två puckskickliga lag som till skillnad från Österrike och Tjeckien inte bjuder sina motståndare på onödiga chanser (här skulle jag också kunna nämna Tyskland, men man sparkar inte på den som ligger).

KÖR NU, SVERIGE!

Jag spelar Sverige vinner + Under 5,5 mål i matchen till oddset 5,40(!) hos Betsson

  • Sverige är på gång. Ryssland blandar och ger.

  • Sveriges målskytte är det enda som saknas. Bör räcka, men inte mer än så?

  • Två jämna och puckskickligt lag som inte kommer vilka bjuda varandra på chanser

RYGGA MITT TIPS HOS BETSSON
Betsson banner

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

Nu är vi igång! Trötta Österrike var aldrig nära att göra mål och underspelet sitter enkelt. Duellen är nu kvitterad vilket betyder att Alex måste börja jobba på sitt snittodds för att ha en chans. För Juniorkronornas del börjar nu turneringen på riktigt när Ryssland står på tur, men visst fan är Sverige inte borträknade?

Matchbilden mot Österrike liknade den jag hade förväntat mig mot tjeckerna. Ett överlägset Sverige som aldrig var hotade, men som saknade skärpa i avsluten inför de tomma läktarna. Bortsett från några blödningar såg defensiven stabil ut, och vad fin han är, Alnefelt. Österrike fick knappt låna pucken på sextio minuter, men under några ofokuserade svensk-sekunder fick Hugo visa varför han är min nya favorit. 6 skott på mål, varav tre frilägen och ändå var jag aldrig orolig. 

Nu står Ryssland på tur, och jag tror faktiskt vi kommer vara där och hugga. “Bara” 4-0 mot Österrike, men med lite mer fokus hade Sverige kunnat vinna med 8-0. Raymond spräckte målnollan och nu lär vi få se en ketchupeffekt från hans klubba. 

Ryssland har också en bra målvakt, men har verkligen inte imponerat hittills i turneringen. Efter vinsten mot USA åkte de på en 2-0-förlust mot bedrövliga Tjeckien, och även om de förde matchen var förlusten absolut inte orimlig. Jag väljer att syna Ryssland, och lägger en jävla press på Alex som nu måste börja leta spel över 2.00 för att inte vara helt borta från den här Duellen. 

Är det rent av landsförräderi av Betsson att ge oss 3 gånger pengarna på att Juniorkronorna slår ett beskedligt Ryssland? Då Betsson är snälla nog att sponsra den här Duellen så väljer jag att se mellan fingrarna, men kommer straffa dem genom plocka Sverige till 3.00.

Ps. Jag tycker även att underspelet är ett riktigt bra spel i den här matchen, men viker mig efter att Alex har hånat mig för att spela för många underspel. Nu ställer jag dock Alex inför ett val. Om HAN nu väljer underspelet så kommer han behöva svälja sin stolthet, eftersom jag nu tipsar om att det är ett bra spel (vilket gör att han indirekt ryggar mig). Schack matt. Ds.

Jag spelar Sverige att vinna  till oddset 3,00 hos Betsson.

  • Sveriges defensiv är vattentät.

  • Ryssland har långt ifrån imponerat.

  • Oddset på Sverige är på tok för högt.

RYGGA MITT TIPS HOS BETSSON

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.