Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges matcher. Detta är en duell mellan vänner och forna lagkamrater i Las Vegas för att svart på vitt avgöra vem som har det skarpaste hockeyögat. Det står fortsatt 1-1 i kampen och nu väntar Finland i kvartsfinalen.

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlssons speltips

Alexander Carlsson

Gott nytt år till alla er som hänger med i Duellen här på VMhockey.se! Efter två tuffa matcher både för Juniorkronornas och min egen del lämnar vi 2020 och gruppspelet bakom oss och blickar framåt mot ett nordiskt rivalmöte i kvarten. Nedan hittar du bakgrunden till varför jag väljer att spela Sverige Över 3,5 mål hos Betsson.

Jag som regerande mästare är verkligen inte van att behöva trösta mig med att Erik också gått bort sig i de två senaste matcherna. Den negativa trenden är dock ett faktum – vilket vi såklart ska se till att ändra på för att starta 2021 på bästa sätt. Jag väljer därför att kliva ner från min höga, halta häst och tycker mig har hittat ett riktigt bra spel till fina 2,23 gånger pengarna.

Jag vill börja med att konstatera att det i matchen mot USA märktes att Sveriges fått en alldeles för kort vila efter urladdningen mot Ryssland – vilket också straffade sig. Jänkarna kom till utvilade och med betydligt mer “kräm i buggarna” (energi, på riktig svenska). Återhämtningen kommer förhoppningsvis inte vara en faktor mot Lejonen då Sverige haft längre tid att ladda om. Och revanchsugna juniorkronor är något som borde ge alla lag kalla kårar.

Jag förstår, baserat på tidigare resultat, om linan på över 3,5 Sverige-mål får vissa att höja på ögonbrynen. Faktum är dock att Raymond, Holtz, Gunler och company har haft bud på mer i samtliga matcher. Och kan vi göra tre på Ryssland – då kan vi definitivt göra minst fyra på ett Finland som släppte in mål mot både Tyskland och Schweiz.

Jag noterar dessutom att Finland drog på sig hela fem utvisningar mot Kanada senast. 10 minuter i power play borde räcka för att någon av de nämna skarpskyttarna ovan, alternativt Söderblom, Broberg eller Söderström, ska hitta nätmaskorna bakom finska sållet minst en gång.

Om det räcker till vinst återstår att se. Det är mycket möjligt att även Finland lyckas pilla dit fyra kassar och tar kalaset till övertid. Som svenskar hoppas vi såklart inte att det blir så, även om det och andra sidan spelar mindre roll för vårt spel.

Jag spelar Sverige Över 3,5 mål  till oddset 2,23 hos Betsson

  • Sverige har haft bud på fler mål i samtliga av sina matcher

  • Finland är inte helt stormsäkra bakåt, vilket man också visade mot Tyskland

  • Fortsätter Finland dra på sig utvisningar har Sveriges skarpskyttar minst 10 minuter i power play att se fram emot

RYGGA MITT TIPS HOS BETSSON
Betsson banner

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

Nu är man inte kaxig. Vaknar upp sliten på nyårsdagen och ser att Sverige blivit nollade av USA. Som tur var förlorade även Alex planenligt sitt spel, så Duellen är fortsatt vidöppen. När turneringen går in i slutspelsfasen sätter jag återigen mitt hopp till Juniorkronorna.

Jag förstod direkt att det skulle skita sig när t.o.m guden Alnefelt började tappa in puckar. Som gammal målvakt jobbar jag dock efter mantrat att det inte går att vinna matcher om man inte gör en enda kasse själv. Under all kritik. Antar att vi kommer att få se ett laddat Sverige som kliver in i slutspelet, för nu är det faktiskt upp till bevis.

Jag ska ärligt säga att jag börjar tvivla på att Sverige kan ta sig hela vägen, och blir påmind om en av de mest klassiska youtube-klippen i svensk historia, Sparven:

Det går att vinna mot bottengäng, men när man möter någon av lite högre klass, till exempel…Gefle, då funkar ingenting. Allt är katastrof. Fullständig katastrof”.

Det kommer bli en jävla nyårskaramell vi bjuds på på lördag. Slutspelmatch mot ärkerivalerna, och här ser jag faktiskt inte hur vi kan förlora? 

Juniorkronorna vinner mot blåbärsnationerna, men har nu förlorat två raka mot lite bättre motstånd. Ett dåligt tecken om man ska slåss om medaljerna, men på lördag pekar allt mot svensk vinst. 

  1. Talang. I min bok är vi bättre på alla positioner. Finnarna är ett mediokert hockeylag i år, och ska inte ha mycket att hämta i den här matchen. 
  2. Motivation. Sverige har mycket att bevisa efter gårdagens bottennapp. Och vad passar bättre än att möta en ärkerival i en slutspelsmatch? Den där skärpan som saknats kommer att vara på plats när pucken släpps på lördag – det kan jag lova. 
  3. Nyckelspelare i form. Efter en trög inledning har firma Holtz/Raymond har börjat hitta varandra och jag är övertygad om att vi kommer få se fullständig show på lördag.

När svensk vinst ger 1.76 och handikapp-linan ligger på 2.38 kan vi lika gärna jobba in ett mål i öppen kasse. 

Jag spelar Sverige -1.5 till oddset 2.38 hos Betsson

  • Sverige är bättre i grunden

  • Motivationen kommer vara på topp

  • Nyckelspelare i form

RYGGA MITT TIPS HOS BETSSON

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här