Våra två hockeyexperter Alexander Carlsson och Erik Eidissen kommer att duellera under JVM genom att tippa Sveriges matcher. Detta är en duell mellan vänner och forna lagkamrater i Las Vegas för att svart på vitt avgöra vem som har det skarpaste hockeyögat. Alex tog ledningen då han satte sitt spel i matchen Sverige-Tjeckien. Nu väntar Österrike som nästa motståndare.

Om du vill läsa mer kring vad duellen handlar om får du all information HÄR!

Alexander Carlssons speltips

Alexander Carlsson

Premiären blev en walk in the park för de svenska Juniorkronorna och därför också för handicap-spelet på -2,5. Samtidigt var Erik inte helt oväntat ute och cyklade angående underspelet vilket gör att jag redan nu kopplat greppet om duellen. Och tack vare USAs 11-0 kross mot Österrike under natten till den 27e har handicapspelet inför Österrike-Sverige aldrig varit mer givet. Sverige -8 står för tillfället i fina 2,18.

Jösses. 73-10 i skott för USA och till slut 11-0 på tavlan. Sebastian Wraneschitz i österrikiska målet fick lämna efter 10-0. Det betyder att det i mål mot Sverige antingen blir Wraneschitz som fullkomligt bestulits på självförtroende och energi, eller andremålvakten Jakob Brandner, som är klart sämre än genomsnittet bland målvakterna i JVM. Brandner harvar till vardags i finska tredjeligan, Suomi-sarja.

Detta samtidigt som Juniorkronorna var oförskämt effektiva i sin match mot Tjeckien, där de sju målen fördelades mellan sju olika spelare. Mot Österrike kommer vi få se ett Sverige som kan släppa ner axlarna redan från start och spela ut ännu mer än vad man gjorde mot Tjeckien. Jag skulle vilja påstå att matchen mot Österrike främst handlar om att skicka respektingivande signaler inför matcherna mot USA och Ryssland, vilket bör vara tillräckligt med motivation för de svenska spelarna. Samtidigt blickar Österrike garanterat redan nu mot Tjeckien-matchen, som ser ut att avgöra vem som tar sista slutspelsplatsen. Högsta växel från start från Juniorkronorna kommer därför göra matchen lika ojämn som den mellan USA och Österrike.

PS. Med allt detta i åtanke blir jag dock inte förvånad om Erik lyckas hitta ett underspel han tycker ser intressant ut. Men så säger de ju också att målvakter är lite speciella.

Jag spelar Sverige -8  till oddset 2,18 hos William Hill

  • Österrike visade hur dåliga man är i matchen mot USA

  • Ett än mer avslappnat Sverige kommer få chans att spela ut ordentligt

  • Sverige har en drös hungriga målskyttar. Österrike har två dåliga målvakter.

RYGGA MITT TIPS HOS WILLIAM HILL
William Hill banner

Erik Eidissen 

Erik Eidissen

Det måste ju nämnas att Sverige fick maximal utdelning mot tjeckerna och att det kunde stått 0-0 på tavlan efter första perioden, men nu måste jag faktiskt ta mig i kragen. För faktum är att Alex är kompisgängets överlägset sämsta tippare, jag förlorade mot honom förra året och har nu hamnat efter även i år. Blir oklädsamt att sitta och komma med bortförklaringar i det läget och jag väljer istället att blicka framåt.

Blev negativt överraskad när jag såg Österrike i premiären. USA är tippade att slåss om medaljer, men att Österrike inte mäktade med mer än 10 skott på mål är direkt svagt. Om Sveriges vinst mot Tjeckien var något missvisande så var amerikanernas 11-0 -förnedring fullt rättvis. Tror inte Österrike hade en farlig målchans på hela matchen, och jag tror inte det kommer bli enklare mot våra Juniorkronor.

Som (nu avdankad) målvakt har jag ett oskönt personlighetsdrag att alltid störa mig på andra målvakter. Vill slänga TV från balkongen när jag hör Chris Härenstam hylla en räddning jag hade gjort med förbundna ögon, och jag klarar heller inte av att se målvakter som får en rutin-räddning att se ut som ett konstnummer. Vill också spy på målvakter som tror att de är heliga kor som inte får bli nuddade, och som direkt ska börja svinga så fort någon driver mot mål.

Hugo Alnefelt är den direkt motsatsen. Han är inte bara briljant och lugn i intervjuer, men också definitionen av en skolad målvakt. Behöver sällan göra några svåra räddningar för att han alltid är på rätt ställe, men när han tvingas sträcka ut löser han det också. Älskar den jäveln.

Österrikes målvakt är inte heller så dålig (en detalj som Alex otränade öga såklart missade), så jag tror Sverige får svårt att täcka handikapp-linan. Däremot kommer laget inte få låna pucken mot Sverige och om de mot förmodan skulle ta sig till ett bra skottläge? Lycka till att hänga den på min nya favoritmålvakt.

Jag spelar därför Antal mål för Österrike – Under 0.5  till oddset 2.25 hos William Hill.

  • Sverige har åkt av sig rosten och kommer tighta till sig.

  • Österrike är oerhört uddlösa.

  • Sverige har turneringens bästa målvakt.

RYGGA MITT TIPS HOS WILLIAM HILL

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här