Helgens dubbla landskamper mot Slovakien resulterade i två nya vinster för Tre Kronor på vägen mot VM. De båda matcherna bjöd på en mängd med mål och sammanlagt blev det 13-4 till det svenska laget. Under de sammanlagt 120 minuterna på isen fick det svenska laget flera målskyttar och en som under torsdagens match lyckades få till en hat-trick var Carl Klingberg. Han satte Tre Kronors tre första mål i matchen som slutade 6-3 till laget. Andra spelare som fick pucken in i kassen under matchen var Patrick Cehlin, Patrik Zachrisson och Adam Almqvist.

I det andra mötet kunde landslagsdebutanten Adam Boqvist göra sitt första mål, men som senare tilldelades Olle Liss målet istället. Även Patrik Zacrisson och Linus Ölund hann sätta varsin puck i mål innan den första perioden var över, som sedan följdes utav en andra period med dubbla mål ifrån Olle Liss. Avslutningsvis kunde Carl Klingberg och Carl Grundström avsluta det svenska målskyttet för matchen.