Sveriges Team 20/Juniorkronorna har precis avslutat JVM i augusti. Nu väntar några månader med ett par samlingar innan det är dags för JVM igen, läs om Sveriges höst nedan.

Det blev bronsmedalj för Tomas Montén i hans sista match som förbundskapten för Juniorkronorna. Nu lämnar han över dirigentpinnen till Magnus Hävelid, som senast kommer från uppdrag som förbundskapten för U18-landslaget, där han avslutade med VM-guld.

Hävelid och hans ledarstab kommer nu att basa över spelare födda 2003 och yngre, och tar sikte på JVM 2023 i Halifax och Moncton framför allt. De spelare födda 2003 och 2004, som inte fanns med under JVM i augusti, kommer de närmsta dagarna att spela landskamper i finska Rovaniemi.

Annons: ⇢ Unibet - 100 kr bonus på JVM

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

I november väntar sedan ett läger och fyrnationsturnering i Tjeckien, där många kommer behöva visa framfötterna. För i början av december tar Magnus Hävelid ut den trupp som ska representera Sverige under JVM 2023 i Halifax och Moncton. Sverige spelar där i Grupp A tillsammans med Kanada, Tjeckien, Tyskland och Österrike.

Datum för Juniorkronorna i höst

22-28 augusti:
Läger & fyrnationsturnering i Rovaniemi (Finland)

7-13 november:
Läger & fyrnationsturnering i Tjeckien

14-24 december:
VM-läger och träningsmatcher i Kanada

25 december-7 januari:
JVM 2023 i Halifax och Moncton (Kanada)

Källa: Svenska Ishockeyförbundet