Det krävdes straffar för att Sverige skulle vinna mot Schweiz och ta 2 poäng.

En viktigt match för Sverige för att trimma formen inför, snart, stundande kvartsfinal. Men Schweiz är det laget som börjar matchen bättre. Sverige slänger iväg många puckar och har svårt att hålla passningar inom laget och ligger snäppet efter schweizarna. Detta leder naturligtvis till att Schweiz är laget som tar ledningen efter 18.21.

Schweiz är det lag som har bäst chanser (även om Sverige inte var helt utan), men perioden slutar 1-0 till Schweiz.

Bättre intensitet i början av andra perioden från Sveriges sida. Den jävlar anamma som Sverige har leder även till en bråk/slagsmål. Turligt nog inget som resulterar i utvisning för svensk del men dock en hel del schweiziska sådana. I powerplay så kvitterar Sverige 11.12 i andra perioden. Perioden slutar 1-0 till Sverige.

Det var inte bara en utan två svenska utvisningar som ger Schweiz möjlighet till att ta ledningen till 2-1, vilket de utnyttjade. Sverige gör det inte lättare för sig när de drar på sig ytterligare en utvisning bara sekunder efter att Schweiz gjort ledningsmålet och sedan ytterligare en med 17 sekunder kvar på den  första.

Men lyckan vänder när Sverige får sitt första powerplay i perioden och kan kvittera till 2-2. Efter detta så vaknar Sverige verkligen till liv och pressar schweizarna hårt. Spel 5 mot 3 gav Sverige möjligheten att ta ledningen, men dem lyckas inte utnyttja detta läge. Matchen går till förlängning.

Sverige vinner matchen på straffar och därmed blir slutresultatet 3-2.