Foto: Bildbyrån

Junior-VM har ofta med de allra bästa juniorerna i världen. På senare år är det dock flertalet som missar mästerskapet. Här listar vi de tio största stjärnorna som missar JVM.

Junior-VM vimlar av kommande stjärnor, men några har redan blommat ut. Vi bad Piotr Arvidsson lista de tio största stjärnorna som missar JVM den här säsongen.

Nico Hischier

Draftetta 2017 och förstacenter i Devils. Nico Hischier är poängbäst i NHL bland juniorerna med 23 poäng på 31 spelade matcher (9+14).

Rasmus Dahlin

Årets draftetta som gjort det bra i Buffalo Sabers med 20 poäng (4+16) på 37 spelade matcher. Har tidigare spelat två JVM och ses redan nu som en av turneringens bästa backar.

Miro Heiskanen

Har imponerat i Dallas Stars där han gjort sju mål och tio assist på 35 spelade matcher. 2017 draftades han som trea men backen kommer alltså inte till spel i årets upplaga av JVM.

Jesperi Kotkaniemi

17 poäng (4+13) på 37 matcher för Canadiens för Jesperi som draftades som trea i år. Jesperi är dessutom den förta spelare född 2000 i en NHL-match.

Brady Tkachuk

Tog brons med USA i Buffalo förra året men kommer nu få följa laget hemifrån. Gjort det bra i Ottawa men störts en del av skador. Trots det ligger han på övre delen av poängligan.

Andrej Svetjnikov

Tio mål och 18 poäng på 35 matcher med Carolina Hurricanes. Draftades som andra spelare efter Rasmus Dahlin. Hade varit ett väldigt viktigt tillskott till Rysslands trupp men inte föga oväntat att Carolina inte släpper honom.

Michael Rasmussen

Elva poäng på 36 matcher med Detroit ett helt okej facit i sin rookiesäsong men kommer inte spela årets upplaga. Draftades som nia 2017.

Filip Chytil

Gjort det väldigt bra i Rangers så blev aldrig ett val att skicka iväg honom till junior vm. Står på 13 poäng (6+7) på 35 matcher.

Timothy Liljegren

Var tänkt som en av nyckelspelarna i juniorkronorna. Men en fotskada sätter stop för Torontospelaren vilket blev ett tungt tapp för Tomas Monténs trupp,

Robert Thomas

Spelat till sig en plats i Blues och gjort det med bravur. Så pass bra att han inte av klubben tillåts att spela årets JVM. Var en av Kanadas vassaste spelare under förra årets mästerskap. Tio poäng (2+8) på 29 matcher hittills.

 

Piotr Arvidsson, Vice chefredaktör, Hockeybladet.nu.