Foto: Janne Danielsson/SVT

Som vi tidigare nämnt är det SVT som har rättigheterna till samtliga sändningar ifrån hockey-VM i Slovakien. Bolaget kommer att sända en stor mängd matcher i sina kanaler, där man även håller försnack och andra studioprogram under turneringens gång. Nu har man presenterat de profiler som kommer att guida Sverige genom mästerskapet.

– Tre Kronor är Sveriges populäraste landslag och har en lång och kär relation med dom svenska tv-tittarna. Vi ser med stor tillförsikt fram emot att sända årets hockeyhöjdpunkt i maj, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT till svt.se.

André Pops kommer att leda VM-studion som sänds ifrån Stockholm, samtidigt som  Marie Lehmann och Dusan Umicevic är på plats i Slovakien och sänder därifrån. Chris Härenstam, David Fjäll, Peter Jonsson och Pelle Bäckman kommer kommentera samtliga matcher, medans Maria Wallberg, Jenny Modin och Stefan Åsberg rapporterar om allt som sker.

Förutom dessa namn kommer även utvalda experter att presenteras framöver, som då kan bidra med sina kunskaper i såväl studion som under matcherna.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här