Foto: Bildbyrån

Den 19 mars tas damernas VM-trupp ut och då får vi veta vilka spelare som kommer att representera Sverige i turneringen. Tio dagar senare, den 29 mars kommer damkronorna att samlas för ett sista läger innan man gemensamt reser till finska Esbo för att spela VM. Under denna samling kommer man förutom att hålla träningar även spela en träningslandskamp mot det japanska landslaget.

Nationen gör i år återkomst i turneringens högsta division efter att ha vunnit division 1-VM 2017. Anledningen till att det dröjt ända tills nu innan man deltar i VM är att det under förra året inte spelades någon turnering på damsidan i och med de olympiska spelen. Det är redan nu klart att lagen även kommer att mötas under själva turneringen, då de är lottade in i samma grupp.

>> Här kan du se grupperna till dam-VM

Landskampen kommer att äga rum den 1 april på Pajulahti Sports Institute, som är en speciell idrottsanläggning drygt en timme norr om Helsingfors där många idrottslag brukar hålla läger inför mästerskap. Det japanska laget kommer även att spela match mot hemmanationen Finland inför VM, samtidigt som Ryssland och Tjeckien kommer göra upp mot varandra.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här