Tyvärr räckte det inte hela vägen för det svenska laget som efter mötet med Ryssland igår kväll fick se sig besegrade och utslagna ut turneringen. Efter en mållös första period kunde svenska Anna Borgqvist sätta den första pucken i mål i slutskedet av den andra perioden. Detta blev Borgqvist femte mål i turneringen, vilket tillsammans med tre assistpoäng gjort henne till ledare i poängligan. Assisten stod Erika Grahm och Emma Nordin för, som tillsammans bildat en mycket stark trio under mästerskapet. In den tredje och sista perioden ökade dock det ryska laget på tempot och satte tack vare Olga Sosina och Iya Gavrilova två mål på tio minuter. Trots att man plockade ut Sara Grahn i mål kunde man inte ta in övertaget och damkronorna fick se sig besegrade.
– Vi har grepp om de två första perioderna. Sen vet jag inte vad som händer i tredje. Men vi krigar på och försöker. Vi lägger oss aldrig ner och dör, vi kämpar för varandra men tyvärr gick det inte, säger Anna Borgqvist enligt Sportbladet till SVT efter matchen.
Ryssland står nu inför en semifinal mot regerande mästarna USA imorgon fredag.

I den andra kvartsfinalen som spelades mellan Finland och Schweiz blev det våra grannar i öster som tog hem matchen. Förutom tre mål, där de två första gjordes i Powerplay, så bjöd matchen på en hel del utvisningar, främst i den andra perioden. Med tre minuter kvar att spela kunde Rosa Lindstedt med hjälp av Michelle Karvinen och Riikka Valila sätta det sista målet som gav matchen ett slutresultat på 3-0. Även för det finska damlandslaget väntar nu kvartsfinal och deras motstånd blir Kanada.