Betsson

Matchen mot Norge var den första matchen på nio månader för damkronorna. Detta efter att coronapandemin ställt in alla tidigare planerade matcher där ibland B-VM som skulle spelats tidigare i år. Det var även nya förbundskaptenen Ulf Lundsbergs första match som huvudtränare för damkronorna. Matchen blev en succé för damkronorna som vann med 6-0 över Norge. 

Damkronorna som till det här lägret har haft en föryngrad trupp där hela sex spelare är debutanter och nio spelare födda på 2000-talet fanns med i matchen mot Norge. Matchen spelades i Härnösands ishall och på från läktaren fick de 153 åskådarna se Sverige inleda i ett rasande tempo där damkronorna kom till flera lägen i inledningen av matchen. Detta gav resultat och när matchklockan hade tickat upp till 8.45 spräckte Emma Norin målnollan och gav Sverige ledningen med 1-0. Sedan rullade det bara på för damkronorna i den första perioden där 2-0, 3-0 och tillslut 4-0 rasslade in till Sveriges fördel innan perioden var slut.

Sverige var helt dominanta i första perioden och vann skotten med 16-1.

I den andra perioden kunde Linnea Johansson utöka Sveriges ledning till 5-0 och i den sista perioden fastställde Lisa Johansson slutresultat 6-0 till damkronorna.

Detta var Sveriges första match inför uppladdningen till B-VM för damerna som spelas i vår, där jagar Sverige en plats för att ta sig upp till A-VM och i mästerskapet kommer bland annat Norge stå för motståndet.

Damkronorna möter Danmark i ytterligare en träningsmatch som spelas i Sundsvall torsdagen 5/11.

Annons: ⇢ Svenska Spel Sport & Casino - Få 100 kr extra att spela för

Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-819100. Spelalagom.se

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här