LeoVegas

Damernas världsmästerskap återvänder nu till Europa efter två raka turneringar i Kanada. Och det blir kort reseavstånd för de svenska supportrarna.

2022 blir ett år med mer ishockey än någonsin. I och med IIHF:s beslut tidigare i år om att hålla världsmästerskapet för damer även under OS-år kommer vi för första gången få se eliten på damsidan göra upp i två stora turneringar.

Nu står det även klart var denna kamp kommer att hållas. Enligt det danska hockeyförbundet har man fått äran att arrangera damernas hockey VM 2022, som enligt uttalandet kommer äga rum mellan datumen 26 augusti och 4 september. Vilka städer och arenor som matcherna spelas på väntas presenteras inom kort.

Lagen som återfinns i grupp A, och som redan på förhand är garanterade en plats i slutspelet är USA, Kanada, Finland, Ryssland och Schweiz. Värdnationen själv återfinns i grupp B tillsammans med Japan, Tjeckien, Tyskland och Ungern. Det svenska landslaget kommer i sin tur delta i B-VM som äger rum i Frankrike under våren, där man hoppas kunna återta sin plats i den högsta divisionen.

Annons: ⇢ ComeOn - Få upp till 750 kr i bonus

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Än så länge har inte IHF själva bekräftat uppgifterna på sin hemsida, men de får tas som troliga i och med att det danska hockeyförbundet själva gått ut med det hela.


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad