U18-VM för damer skulle ha arrangerats i Linköping och Mjölby i januari 2021. Men till följd av pandemin så ställdes mästerskapet in. Nu står det dock klart att Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med värdstäderna får en ny chans att arrangera U18-VM för damer i Januari 2022. 

– Vi ser att svensk flick-och damhockey utvecklas och intresset växer med det. Vi har en av världens bästa ligor i SDHL och under säsongen 2019/2020 blev TV-pucken en turnering för både flickor och pojkar. Vi har också sjösatt Svensk ishockeys dam- och flicksatsning 2021–2030 som syftar till att skapa en hållbar förändring och utväxling på damsidan, därför känns det inspirerande att få visa upp världens bästa juniorer på hemmaplan, säger Johan Stark, generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Det står även klart att SVT gör en satsning på mästerskapet och kommer att sända matcher från U18-VM.

– Vi vet att ett hockey-VM på hemmaplan engagerar och att många är nyfikna på morgondagens stjärnor. Vi ser därför fram emot att visa alla Sveriges matcher samt finalen från junior-VM för SVT:s stora publik. Vi ser också fram emot att göra en tv-produktion från turneringen värdig världens bästa juniorlag på damsidan. Tidigare mästerskap har matchproduktionerna varit undermåliga men nu ska vi på SVT sätta en ny tv-nivå som vi hoppas blir standard framåt, säger Åsa Edlund Jönsson, Sportchef på SVT i pressmeddelandet.

U18-VM för damer kommer att spelas mellan den 8-15 januari 2022.