Betsson

Damlandslaget har haft en tuff säsong med inställda turneringar och läger. Nu samlas laget för första gången det här året innan kvalet till OS startat till hösten. 

Ulf Lundberg har presenterat en trupp med 25 spelare som kommer att delta i ett läger i Jönköping mellan datumen 4-10 juni. Efter en vecka med träningar kommer laget resa till Köpenhamn där två landskamper mot Danmark väntar den 11 och 12 juni. Senast som laget spelade match var i november förra året, då man mötte Norge och Danmark. Lagets planerade samling i februari fick ställas in med kort varsel på grund av smittspridning i flera av klubblagen.

Här är truppen som samlas för damkronornas läger:

Målvakter

Sara Grahn
Emma Söderberg
Lina van Noort

Backar

Emmy Alasalmi
Anna Kjellbin
Johanna Fällman
Josefine Holmgren
Ebba Berglund
Jessica Adolfsson
Mina Waxin
Maja Nylén-Persson


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Forwards

Wilma Johansson
Josefin Bouveng
Emma Murén
Lisa Johansson
Linnea Johansson
Sofie Lundin
Sara Hjalmarsson
Hanna Thuvik
Linn Peterson
Thea Johansson
Felizia Wikner-Zienkiewicz
Lina Ljungblom
Michelle Löwenhielm
Olivia Carlsson

Damlandslaget,  som numera spelar i den längre divisionen, fick inte uppleva något världsmästerskap den här säsongen då deras turnering ställdes in på grund av pandemin. Nästa stora milstolpe blir nu kvalet till OS 2022 som spelas 11-14 November 2021. Här kommer laget göra upp mot Frankrike, Slovakien och ett ytterligare lag om en av de sista platserna i turneringen. Kvalet kommer att äga rum på svensk mark.


Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker