Expekt

Damernas Hockey VM går den kommande säsongen av stapeln i USA, närmare bestämt i staden Utica. Redan nu står det klart var de lag som lyckas bäst här kan boka sina flygbiljetter till 2025 års upplaga.

Det var i samband med Internationella Ishockeyförbundets stora kongress i Tammerfors som en mängd beslut kring kommande värdnationer togs, däribland för herrarnas VM 2027 som hålls i Tyskland. På damsidan går det inte att blicka lika långt fram, men under damma möte beslutade man att Tjeckien får äran att hålla i 2025 års mästerskap, som då planeras till datumen 9-20 april. Några värdstäder är ännu inte klara, men förväntas presenteras inom det närmaste året.

Den stundande turneringen på andra sidan Atlanten kommer bjuda på matcher som hålls i arenorna Adirondack Bank Center och Utica University Nexus Center. De åtta nationer som når kvartsfinal här kan även se fram emot spel i den nästföljande upplagan. De två sämsta lagen i grupp B degraderas i sin tur och ersätts av de två främsta lagen från B-VM, som fortfarande inte har spelats för 2023 års säsong. Detta då värdnationen Kina valde att skjuta fram arrangemanget till slutet av augusti. Först då får vi veta vilka lag Sverige ställs emot utöver Japan och Tyskland.

Uppdaterad 6 juli, 2023