Betsson

Gruppspelet och kvartsfinalerna är över i VM i Calgary på damsidan. Nu har de fyra bästa länderna avancerat till semifinal och det är snart dags för spel om medaljerna.

Ikväll svensk tid så spelas den första av två semifinaler i damernas VM. Den spelas mellan 2019 års finallag, USA och Finland. Den som minns den finalen, såg något alldeles spektakulärt. Finland höll på att nå sitt första VM-guld någonsin och avgjorde matchen i förlängningen. Hela hemmaarenan i Espoo kokade och firade för fullt. Men sedan dök videodomaren upp och gjorde en granskning på målet. Efter drygt tio minuters övervägande så valde domarteamet att blåsa bort Finlands guldmål.

Finalen gick istället till straffar, där USA drog det längsta strået och blåste Finland på guldfirandet på hemmaplan. Men nu kan Finland få sin revansch och slå ut USA ur VM i Calgary. Lagen möts nämligen i den första av två semifinaler under måndagen, med matchstart 21:00 ikväll.

I den andra semifinalen möts värdnationen Kanada och Schweiz. Kanada har blåst igenom turneringen som obesegrade och är favoriter i semifinalen. Schweiz besegrade Ryssland i kvartsfinalen efter förlängning och är på väg mot medaljmatcher.

Så spelas semifinalerna i damernas VM

30 augusti:


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

21:00, USA – Finland

31 augusti: 

01:00, Kanada – Schweiz


Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker