Här hittar du samtliga resultat ifrån matcherna som spelas i Champions Hockey League. Under hösten spelas turneringens grundseriespel innan slutspelet tar vid innan nyår. Varje match är otroligt viktig, då tabellpoäng eller avancemang står på spel. Vår lista med resultat kommer uppdateras kontinuerligt under turneringens gång i samband med att matcherna avslutas.

Livescore & matchresultat för Champions Hockey League 2024/25

Servette
3 - 2
Skellefteå

🔢 Resultat CHL – Så fördelas poängen

Här hittar du allt du behöver veta om matchresultaten för ishockeyn under Champions Hockey League-säsongen. Vi bevakar hela turneringen och uppdaterar alla CHL resultat så fort matcherna har spelats. Resultaten hämtas från en extern källa och du kan dessutom följa vår livescore för att ta del av den aktuella ställningen i de pågående matcherna.

I CHL-hockeyn och i ishockey så måste man generellt i samtliga matcher få fram en segrare – oavsett om det gäller seriespel eller slutspel. En match kan stå som oavgjord efter 60 spelade minuter, men den måste sedan avgöras på ett eller annat sätt för att nå en vinnare och en förlorare i den aktuella matchen. Men detta gäller inte i slutspelet av CHL. Där handlar det om det sammanlagda resultatet efter två matcher vilket gör att en match kan sluta oavgjort i CHL-slutspelet.

Om en match är oavgjord efter full tid i grundserien, så har båda lagen säkrat minst en poäng. Vinnaren i förlängningen eller straffläggningen tilldelas sedermera en extrapoäng. Det lag som vinner en match efter full tid (3×20 minuter) får tre inspelare poäng. Det lag som förlorar efter full tid blir utan några poäng. Det lag som vinner efter förlängning eller straffar tilldelas två poäng, samtidigt som det förlorande laget i en förlängning eller straffläggning tilldelas en poäng.

🏒 Förlängning och straffläggning  i CHL

I seriespelet är det förlängning och straffar som gäller efter att en match slutat oavgjort efter 60 minuter. I slutspelet är det dock annorlunda. Då det handlar om dubbelmöten i slutspelet så kan en match sluta 1-1 eller 2-2 osv efter ordinarie tid, utan att avgöras på övertid.

Seriespelet:
Förlängningen är som så att den spelas i 3 mot 3. Varje lag har alltså tre spelare plus målvakt på isen, och så spelas det i 5 minuter. Om ingen ännu har vunnit matchen så går matchen till straffläggning där lagen ska lägga straffar för att avgöra matchen. Förlängningen spelas i fem minuter (3 mot 3) och om ingen vinner under förlängningen väntar straffar.

Slutspelet:
I slutspelet så skiljer sig reglerna. Här kan en match sluta oavgjort såvida det inte är den andra och avgörande matchen i matchserien och där lagen är oskiljaktiga. Exempel: Den första matchen slutar 2-2 och den andra matchen slutar 2-2, då blir det förlängning i 10 minuter (3 mot 3) sedan straffar. Annars kan ett oavgjort resultat i slutspelet, oftast, inte rendera i förlängning eller straffar.

Finalen:
Även här skiljer det sig från det övriga slutspelet. Förlängningen i finalen spelas i 20 minuter i spel 3 mot 3. Ingen straffläggning spelas utan det blir tre mot tre fram tills det att ett lag gör mål med pauser mellan perioderna.

⏰ När spelas CHL 2024/25?

Turneringen pågår från september 2024 till februari 2025. Den 5 september startar det och finalen spelas 18 februari.

🏟 Var spelas matcherna i CHL?

Matcherna spelas runt om hela Europa beroende på hemmanationen och lagets hemmaplan.

🥇 Vilket lag har tagit hem flest CHL-guld?

Frölunda HC från Göteborg är överlägset bäst med sina fyra CHL-guld. Inget annat lag har vunnit CHL ens två gånger..

🇸🇪 Vilka år har svenska lag vunnit CHL?

Luleå vann premiärsäsongen 2014/15. Rögle BK vann säsongen 2021/22. Frölunda HC har vunnit CHL år 2015/16, 2016/17, 2018/29 och 2019/20..

🏆 Vilka vann CHL 2023/24?

Geneve-Servette HC från Schweiz vann Champions Hockey League 2023/24 efter en finalseger mot Skellefteå AIK.

📣 Livescore – Följ ishockey i realtid

Under CHL-säsongen så kommer du att kunna se matcherna på Viaplay och SVT bland annat. Men om du vill ha koll på resultaten från flera matcher samtidigt så gör du det bäst via vår Livescore-funktion. Under resultatfunktionen som finns i början på sidan så kommer resultaten att uppdateras löpande under matchernas gång. Medan du tittar på ditt lag eller något annat lag så kan du alltså hålla koll på övriga resultat i de matcher som pågår samtidigt som din aktuella match. Detta kan du göra under hela säsongen hos oss på VMhockey.se.

Uppdaterad 27 juni, 2024